2007. november 4., vasárnap

Yoda futása


DSCF9761
Originally uploaded by ribizlifozelek


Mivel úgy gondoltuk, hogy Yoda egy autonóm lény, aki lelke mélyén vágyik a szabadságra és a függetlenségre, fajtársai társaságára, elvittük kutyafuttában egy kutyafuttatóba.
Itt a gondos gazdik levehetik a pórázt kedvenceikről és a kis állatkák, dobbermanok, snautzerek, kuvaszok, huskyk, pitt bullok, masztifek és bernáthegyik kedvükre kihancurozhatják magukat.
Régóta sejtettük, hogy Yoda olyan, mint Monk, a detektív. Ez most bebizonyosodott. Míg mi keresztülvágtunk a téren, addig ő derékszögben ment körbe a járdán. Szigorúan a kerítés mellett. Ráadásul látszott, határozottan ignorálja a többi kutyát. Nem érezte jól magát póráz nélkül.
Megjelent egy hölgy egy vénséges vén virslivel (hosszított terrier mix). Ilyenkor az a szokás, hogy a kutyák gazdái bemutatják a kutyákat. Miként megtudtuk, Yoda haverját Hunternek hívták. A két kutya szaglálta egymást, aztán továbbálltak.
Ekkor kezdődtek a bajok: egyszercsak megjelent egy husky és megszagolgatták egymást, a nagy eb közeledett, Yoda hátrált, aztán mordult – ezt nem kellett volna, a hegynyi kutya szinte rázuhant. Yoda bemutatta, mire jók hosszú lábai, de ekkor a többi kutyából előbújt az ember és gyorsan elkezdték kergetni zsákmánnyá vált fajtársukat.
Kiszabadítottuk az állatot a falkából és elindultunk vele kifele, amikor megállt előtte egy tank. A tank a hasamig ért, de nem ez volt benne az ijesztő, hanem az, hogy mellkasa majdnem olyan széles volt, mint a két combom együtt. A tank megállt, lenézett Yodára aki összement, ekkor a tank támadott, Yoda rohant körbe a lábam körül, a tank utána. Lehajoltam és felkaptam a kutyát, mire a tank csalódottan nézett rám, eltünt a desszert. Valahol arra is fel voltam készülve, hogy a tank megpóbál belőlem is kisebb ebédre valót csinálni, de nem, vissszahökölt és addigra odaért a gazdija, aki alaposan leteremtette a kutyulit.
Megállapítottuk, hogy Yoda egyfelől krónikusan fél, viselkedése zavart és nagyon-nagyon rendes kutya. Mert hát Yoda elővehette volna lézrekardját és mortadellát csinálhatott volna a többi állatból.
Otthon Yoda mély depresszióba zuhant, csak feküdt az ágyon és alig tudtunk egy kis lelkesedést csapegtetni belé.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szegeny Yoda...