2007. november 19., hétfő

Utolér a villanyszámlás


Budapest
Originally uploaded by ribizlifozelek

Amikor augusztusban beköltöztünk, a tulajdonos azt mondta, majd átiratja a villanyszámlát. Aztán nem történt semmi. Teltek múltak a hónapok, mi először hűtöttünk, aztán fűtöttünk a villannyal. Világítottunk, főztünk vele. Még a boiler is villannyal megy. (Remélem, amíg itt vagyunk, nem fog elromlani, mert a boiler az egyik beépített szekrényből nyílik. Azt a szekrényt pedig teljesen telepakoltam holmival. Ott van szinte az össszes költözésből visszamaradt doboz, karácsonyfa, felmosóvödör, porszívó, cipők, csizmák, bakancsok.)
Október végén aztán megtalált minket a villamosművek, hagytak egy kétnyelvű cetlit az ajtón, miszerint felszerelték az új órát, telefonáljunk és adjuk meg az adatainkat. Megtörtént, még szombat este kilenc fele.
Aztán megint csend lett. Pár héttel később jött egy prosi az elektromos művektől, hogy mennyire szeretnek minket és milyen jó, hogy őket választottuk és nem valamelyik konkurrens céget. Aztán végre megjött a villanyszámla négy hónapra és a villanyóra átírási költsége. A számlát be lehet fizetni csekken – boríték mellékelv – vagy neten át lehet utalni. Az új óra felszerelése, átírása 14 dollár volt. A havi villanyszámla pedig valamivel kevesebbre jött ki 30 pénznél. Nem csoda, ha a helybelieket rugdosni kell, hogy spóroljanak az árammal.

Nincsenek megjegyzések: