2007. november 3., szombat

Stansbury Island


Stansbury Island
Originally uploaded by ribizlifozelek

Délután elhatároztuk, elmegyünk valahova. Mivel késő volt, a kutyának is kellett ennivalót venni, túl messzire nem mehettünk. Valamikor olvastam a Stansbury Islandról, mint egy kellems helyről, közel a városhoz.
Odamentünk.
Persze a dolog bonyolultabb volt, mint első pillantásra látszott. A szigetet és az oda vezető utat könnyen megtaláltuk. Pillanatok alatt eljutottunk Salt Lake City zöld oázisából a Holdra. A szigeten nőtt valami bozót, a bokrokból néha hosszú nyúlülek emelkedtek ki. Háromszor láttunk tapsifülest, kettő szaladt, a harmadik lapult, méghozzá egy autókerék aladt. Lapuljék békében.
A gyér bozótot néha puszta szikla váltotta fel. Az út viszont meglepően jó volt, itt ott akadt rajta egy-egy gödör, de ahhoz képest, hogy a földutat főleg a sziget végén lévő magnéziumbánya kamionjai használták, tökéletes volt.
Rövid autózás után egy nyitott kapuhoz értünk. Itt fenyegető feliratok fogadtak minket: az utat körülvevő földek magántulajdonban vannak, le ne térjünk az útról, mert akkor... A táblák büntetéssel és bírósággal fenyegetőztek, de szerintem a betolakodókat egyszerűen elásták valahol.

Stansbury Island

Félig és egészen elhagyott kőbányák között autóztunk, mígnem elértünk az ígért kilátóba, ahol egy magányos WC állt az egykori tóparton. Mivel a tó szintje erősen ingadozik, jelenleg a WC jó kilométerre volt a víztől. A WC makulátlanul tiszta volt, természetesen volt benne papír – csak az ajtajába lőtt bele valaki kétszer sörétespuskával, mert biztosan foglalt volt az egyetlen fülke.
Mivel a tó épp száraz volt, a kilátóból se volt sok látnivaló. Picit arrébről azonban egész jól lehetett lehetett látni a tükörsima vizet, a távolban meg az elmosódott partot.

Great Salt Lake

Mivel tovább nem lehetett menni, kezdődött a magnézium bánya, visszafordultunk. Az egyik elhagyott bányában láttuk, hogy az egyik parkoló teherautót is szitává lőtték, biztos, mert rosszul előzött...

I told you, don't pass me!

Nincsenek megjegyzések: