2007. november 2., péntek

Yoda a Jedi


Yoda with the light saber
Originally uploaded by ribizlifozelek

Látszott, hogy Halloween közeledik. Mindenki tököket vett, halálfejeket rakott ki a kertjébe, fura zsákokba gyűjtötte az avart. Az élelmiszeripar pedig igyekezett mindenkit meggyőzni arról, hogy nincs jobb a tökcukorkánál, töksörnél.

Az emberek jelmezeket vásároltak, de úgy, hogy Halloween estéjére kiürültek a boltok. Mi nem nagyon öltöztünk jelmezbe, de tudtuk, kibicnek semmi sem drága. Nem hagyhattuk, hogy Yoda csak úgy kihagyja a Halloweent.

Ha már Yodának hívják, kapott egy fénykardot. Ez egy műanyag cső, amit fel kell rázni és akkor jó sokáig világít. Olvasáshoz nem elég a fénye, de táborozáskor ideális: sötétben könnyebb megtalálni a sátrat és a maci is tudja így, hova kell mennie, ha friss turistára vágyik.

Light saber



Egy fogkeféből markolatot eszkabáltunk a lézerkardra, ami kékes derengésbe vonta a környékét. Nagyon jól nézett ki. (Igazából nem tudtuk, miért "saber" a lézerkard, amikor a szablya hajlított és vékony, a kard meg egyenes, de mindegy.)

Egy igazi lovagnak köpeny is kell. A köpeny egy árleszállított bokszeralsó volt, amiket pókok és pókhálók díszítettek. Yoda megkapta mellénykéjét, rákanyarítottuk a köpenyt, felöveztük a karddal és már készen állt arra, hogy megküzdjön a kóbor macskákkal.

Ekkor látszott, hogy Yoda mennyire jólelkű eb: az egész avatási ceremoniát szó és nyikk nélkül viselte el. Ráadásul a cicákra se csapott le kardjával, nem metélte le blézerkardjával körmüket, nem fogyasztott macskanyelvet, hanem előzékenyen előre engedett bennünket, ő meg szerényen meghúzódott lábaink mögött.

Nincsenek megjegyzések: