2007. november 20., kedd

Yoda elterjed


Yoda
Originally uploaded by ribizlifozelek

Anikó késő estig dolgozott, úgyhogy amire végzett, felhívott, nincs-e kedvem érte menni. Természetesen volt.
Kinyitottam Yodának a kocsi ajtaját, Yoda beszállt és elhelyezkedett a két első ülés közti könyöklőn. Sokkal kisebb volt a forgalom az átlagosnál: látszott, közeledik a Hálaadás, ami négynapos ünnep. Biztos sokan még kivették magunkak hozzá hétfő-szerdát is, amivl csináltak maguknak kilenc szabadnapot. Öt napjuk van eljutni a családhoz, kiválasztani a pulykát, megsütni a dromedárt, megenni, aztán négy nap az emésztésé.
Az egyetemen Anikó bepattant az autóba, bedobálta előre a cuccait és mentünk is hazafele. Egyszercsak azt éreztem, hogy valamiért nehezen mozgok. Valahogy szűken voltam. Nem értettem: az autóban elől három ember elfér. Mi ketten voltunk Yodával kiegészülve. Aztán rájöttem: itt voltak Anikó cuccai, az én kis hátizsákom, aztán a kutya, aki pont beült előre és hozzám simult. Ettől teljesen elfogyott a hely. Még jó, hogy nem bernáthegyit fogadtunk örökbe.
Különben ez egy általános tendencia: Yoda egyre nagyobb helyet foglal le. Amikor letelepszik a nappaliban a heverőre, akkor azt úgy teszi, hogy hozzábújik a háttámlához, kinyújtja teleszkópos póklábait és onnantól kezdve nincs hely. Ha esetleg mi is le akarunk telepedni, a kutyát be kell forgatni, arrébb kell tenni, amit ő sértődött, mártír képpel vesz tudomásul.
Valószínűleg nagyobb heverő kellett volna. Meg nagyobb autó...

Nincsenek megjegyzések: