2007. december 5., szerda

Egy kis ragu


Ragout
Originally uploaded by ribizlifozelek

A minap a USP-t kellett lesnem. A UPS lesése érdekes időtöltés. Ülök az ablaknál, dolgozom valamelyik számítógépen és félszemmel lesek kifele. Aztán, ha jön a UPS, akkor nyertem, meglestem.
Yoda nem szereti a UPS lesést. Ő ugyanis nem nagyon tud lesni - csak ha azt játszuk, valamit eldugunk és neki meg kell találni. Az ablakpárkány magasan van neki, fel kell emelni. Nehéz dolog egész nap úgy lesni a UPS-t, hogy az ember, miközben a számítógépen dolgozik, a kutyát tartja közben.
Miért kell lesni a UPS-t? A válasz egyszerű, a UPS egy csomagkihordó szolgálat, aki csomagot hord ki. Northfieldben a csomagot fogták letették a ház elé, aztán a 150 dolláros fényképezőgép ott állt öt napig az utcán és senki se vitte el. Pedig egyértelmű, senki se fog drága gyorspostával mosóport vagy Bush összegyűjtött filozófiai műveket rendelni.
Salt Lake City azért egy nagyváros, itt lelakatolva állt a bicaj a ház mögött és mégis elvitték. (Most a bicajok benn laknak.) A csomagküldő cég se fogja a csomagot a ház előtt hagyni. Viszont a házba a csomagküldő nem tud bejutni, ezért egy cetlit hagy a kapun, miszerint holnap visszajön. Ha holnap se tud bejutni, akkor hagy egy cetlit, hogy holnapután. Ezt még párszor eljátsza (összesen háromszor), aztán a csomagot át lehet venni személyesen a telephelyükön.
Lesni kell tehát őket. Mivel az egésznapos lesés fárasztó dolog, közben főzni is lehet, csak fél szemmel az ablakban kell lógni, fél kézzel kevergetni, fél kézzel meg tartani a kutyát. A dolog tehát annyira nem egyszerű. Pont ezért nem is akartam semmi újat kipróbálni. (Nekünk azt tanították általánosban, hogy a magyarban nincs kettős tagadás. Akkor az előző mondat mi?)
Korábban a ragu sikeres volt: fogtam hagymát, megpirítottam, ráöntöttem egy konzerv zöldborsót, egy konzerv olivabogyót, rávágtam egy csomó paradicsomot, elővettem a paradicsomkonzervet, amikor megláttam a UPS nagy barna teherautóját. Rohantam és még a kapuban elcsíptem az embert. Ideadta a csomagot, visszavonultam, bedobtam egy kis krumplit is az edénybe, meg két csirkemellett és hagytam pár percet rotyogni. Amikor összeérett, áttettem mindent egy jénaiba és 400 F-ra a sütőbe tettem. Ott elvolt két órát, az ízek összeállak és a zöldborsó elégett, mert elfelejtettem beletenni a paradicsomkonzervet és a két kanálka kecsöpöt. Így is ehető volt, de a paradicsomkonzervvel sokkal finomabb.

Nincsenek megjegyzések: