2007. december 16., vasárnap

Szép zöld gyep


DSCF8792
Originally uploaded by ribizlifozelek

Lehet, hogy túl sokat fizetünk lakbérre. Igazából az összeg maga teljesen normális, nincs vele semmi gond. Viszont látom, hogy hamarosan ide egy új házat kell építeni és a tulajdonosnak ezt valószínűleg a lakbérekből kell fizetnie. (Vagy biztosításból? Akkor megjegyzésem tárgytalan.)
Az történik, hogy a ház előtt szép zöld gyep nő. Zöldellik. Virul. Nyáron. Azért zöldellik és virul nyáron, mert hetente jön pár munkás egy rozoga furgonon, köszönnek (Buenos días) és lenyírják. Gyönyörűen, egyenletes magasságúra. A furgonjuk különben annyira rozoga, hogy egyszer a főnöküknek kellett a terepjáróval elvontatni. A főnök is köszönt (Good morning!).


DSCF8793

Naponta négyszer pedig bekapcsol az öntözőrendszer, a pici fejecskék kibújnak a földből és vízpermettel terítik be a gyepet. Ami ettől zöldellik és virul.
Most télen a munkások nem nyírnak füvet, viszont néha jönnek és eltakarítják a havat a parkolóból. Ismét a rozoga furgonnal járnak, ami talán még Kennedyt is látta.
Az öntözőrendszer pedig továbbra is működik. Hajnali négy fele, reggel, délután és este hallani a hallk, pssssziii hangot, amint a fejek kibújnak és beterítik finom vízpermettel a havat. Hogy a pont a felszín alatt futó vezetékek egyébként miért nem fagynak szét a -10 fokos éjszakában, rejtély.
Talán azért, mert október eleje óta két helyen lyukas a cső, a két bejárati ajtónál. Állandóan vékony sugárban folyik a víz, nagyjából mint egy ivókútból és mossa alá a ház alapját. De az is lehet, hogy nyáron az alagsori lakásokat hűti...

Nincsenek megjegyzések: