2007. december 17., hétfő

Elveszett, keressük


TRAX
Originally uploaded by ribizlifozelek

Vizsgaidőszak, cikkek leadásának határideje, hó, villamos, minden együttvan, hogy elvesszen valami. A valami egy könyv volt, helyesebben egy folyóirat egy teljes évfolyama. Linguistic Inquiry 1991. Valahol elmaradt.
Anikó először azt hitte, hogy a Walgreensben hagyta, de ott nem volt. Hosszas telefonalas után sem került elő, pedig mindenki megnézte. A villamoson maradt tehát. Lélekben keresztet vetettünk rá, Anikó elkezdte keresni interneten a folyóirat különféle számait, hátha össze lehet vadászni, én meg terveket szőttem.
Esetleg meg lehetne nézni a város nagyobb antikváriumaiban. Egy normál halandó így tud valamit kezdeni a Linguistic Inquiry 1991-es évfolyamával. Esetleg beteszi az asztal billegő lába alá, ha éppen 5 centi hiányzik belőle. Még kandallóba is jó, ha éppen nincs kéznél gyújtós. Tehát vagy egy hajléktalan párnájaként vagy egy antikvárium árukészleteként végzi.
Természetesen egy telefont megért a közlekedési vállalat talált tárgyak osztálya. A köny ott volt! Valaki leadta.
Anikó megkért, szedjem fel a könyvet. Kocsiba ülte, betettem hátra a kutyát. A belvárosban az ünnepek miatt ingyen lehet parkolni, leparkoltam a közlekedési vállalalt irodája mellett, s a szívszorítóan néző kutyát hátrahagyva bementem az irodába.
Mindenre fel voltam készülve, hogy majd ezer féle igazolványt kell mutatni, elmondani, milyen könyv, hol lett elveszítve, stb. Ehhez képest megkérdezték, lokalizáltuk-e a könyvet, mondtam igen. Milyen névre lett félretéve? Anikó? Tessék. És vihettem. Még alá se kellett írni semmit három példányban.

Nincsenek megjegyzések: