2007. december 10., hétfő

Yoda kozmetikusnál


Sleepy Yoda
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda egy nő. Egy nőnek pedig szüksége van kozmetikusra és fodrászra. Meg kellett picit igazítani a frizuráját. Le kellett vágni a körmét. Meg kellett füröszteni, mert, horribile dictu, K U T Y A S Z A G A volt. Fogat és fület kellett mosson. Ráadásul ki kellett nyomni a bűzmirigyét. (Hogy mik vannak!)
Megmosni meg tudjuk mosni. Igaz, meg kell érte harcolni Yoda megadó tekintetével, rémült mozdulatlanságával. Fogat is mosok neki, saját fogkrémével. Eperízű fogkrém, nagyon finom – én is kóstoltam. (Fura érzés egy ragadozó szájában turkálni – kézzel.)
Ha muszáj, azt is megtanulom, hogy kell fület mosni. Viszont körmöt vágni... Láttunk illusztrációkat egy kutya-szakkönyvben. Óvatosan kell csinálni, mert könnyen belevághat az ember a kutya lábába, ami vérzik. (Erről ennyit.)
A bűzmirigy meg... Hát, ki tudja nyalogatni, de jobb segíteni neki. Bele kell nyúlni valamibe a feneke mellett. Vagy bele, nem is tudom. Volt róla mindenféle kutya-könyvben rajz, de annyira nem kötött le a dolog.
Inkább bejelentettük az állatot a kozmetikushoz. A cég két opciót kínált, vagy az adott időpontban letesszük az állatot és három órán belül kész lesznek vele, vagy fizetünk egy kis extrát, egyikünk ott lehet vele és akkor egy órán belül kész lesznek. Ezt választottunk és jól tettük. Yoda hisztizett. Rettegett, félt és nem akarta a fürdést, a hajmosást, a fogmosást, a fülmosást, egyáltalán, Anikót akarta és semmi mást.
A sokkot kénytelenek voltunk enyhíteni, Yoda kapott egy plüssfácánt: imádja és mindenhova cipeli. Fel is tettük a döglött fácánt a flickr-re. Remélem, senki se fogja bejelölni, mint +18 tartalmat...

Yoda and the dead pheasant

Nincsenek megjegyzések: