2007. december 20., csütörtök

Lessük a csomagokat I


Big box
Originally uploaded by ribizlifozelek

Utálunk bevásárolni: eleve úgy kezdődik, hogy el kell menni a boltba. Aztán le kell parkolni, majd be kell menni. Benn rengeteg az ember (viszonylag), a pénztárnál sorba kell állni. Haza kell menni. Fúj.
Pont ezért, amit lehet, interneten vásárolunk meg: az összes karácsonyi ajándékunk - még azok is, amik Magyarországon várják, hogy majd kibontsák őket a fa alatt - netes várárlás eredményei. Gyümölcsei. Hozadékai.
Postán jött például a gesztenyepüré a vacsorázhoz. Ennek kapcsán történt, hogy jött egy nagy boríték postán, amire az volt írva, hogy “time sensitive material”. Persze az angoltudásom nem tökéletes, ezzel a formulával nem találkoztam, “idő érzékeny”, néztem a borítékot és megfejtettem a rejtélyt: biztos a gesztenyepüré! Ha meg érzékeny, akkor a hűtőben a helye. Mivel Anikó nevére jött, nem akartam kibontani, betettem a vaskos borítékot a zöldségek mellé.
A gondolatmenet tökéletes volt, de volt vele egy apróbb hiba: a “time sensitive” nem arra vonatkozott, hogy romlandó, hanem, hogy sűrgős. Nem tudom, mi jött a borítékban, Anikó szerint meglepetés lesz, de hogy nem a zöldségek közé való, az biztos!
Anikó ajándéka bőven megjött egy hete. A kiegészítőket azonban későn rendeltem. A világ legjobb internetes áruháza, az Amazon, ahol hólánctól kezdve számítógépig mindent lehet kapni, azt ígérte, a 25 dolláros vásárlás felett járó ingyenes kiszállítással a cucc bőven ideér karácsonyig.
December 20-ra mondta a holmit. Ezt a holmit nem posta, hanem csomagküldő szolgálat hozza, a UPS, így pontosan lehet követni, merre jár a cucc. December 15-én becsomagolták. 16-án a holmit begyűjtötték a cég raktárából Lexingtonban (Kentucky) délután 3.15-kor és elvitték az elosztóközpontba. Itt megpihent egészen December 18-ig, amikor is reggel 1.29-kor elindult Indianába. A koránkelő csomag 5.31-re ért az indianapolisi elosztóba, ahol 22 percet lihegett, majd átszállt az illinoisi csatlakozásra. Még aznap 8:42-kor meg is ékezett Hodkinsba, akár hol legyen is az Illinoisban. A csomag pihegett, majd tovább indult délután 5.51-kor. Még utazik. A módosított becslés szerint December 21-re itt is lesz. Remélem.
Valami, amit Anikó vett, az elindult Kanadából, pillanatok alatt elérkezett Salt Lake Citybe, majd a csomgküldő honlanpja szerint elveszett. A pótlás már úton van, izgatottan követjük, merre jár. Ideér December 24-ig vagy sem?

Nincsenek megjegyzések: