2007. december 16., vasárnap

Gateway


Gateway
Originally uploaded by ribizlifozelek

A Gateway egy bevásárlóközpont (újbeszélül pláza vagy mall) Salt Lake City belvárosa mellett. A bevásárlóközpontot a vasút raktárainak helyére épitették. A régi pályaudvar épületében vendéglők nyitottak, arrébb lakóházak épültek és rengeteg bolt települt a sínek helyére. A Gateway részben a 2002-es olimpiára épült, de ma is igen népszerű hely.
Sétálni lehet. S É TÁ L N I. Nézegetni a boltokat. Ráadásul nem muszáj kocsival jönni. Mellette van az egyik villamosvonal végállomása . Jelenleg ezt a vonalat hosszabbítják a reptér fele. Parkoló is van, ami vasárnap ingyenes. Egyébként az első óráért nem kell fizetni, a második egy dollár - ha az ember nem vesz semmit. Természetesen van itt mozi, planetárium és a tetőkertekben - ahol kert nemigen van - sok-sok vendéglő.
Az Apple boltba mentünk, vettünk Anikó iPodjára “bőrt”. (Az iPodról az Apple nemcsak hét bőrt nyúz le, hanem egyet fel is húz rá.) Addig Yodával megcsodáltuk a szökőkutakat és a gázlángokat. Ezek mellett még melegedni is lehetett. Nagyon tetszett, hogy a boltban bármelyik eladónál lehetett fizetni, nem kellett a pénzárhoz fáradni. Számlát nem is adnak, hanem egyszerűen elemilezik.

Open air torch

Itt vettünk ebédet magunknak: kínai narancsos csirkét, a kedvencemet. Az ebédet hazavittük, hogy majd otthon együk meg. Yoda legnagyobb bánatára a szag utat talált a csomagtartóból a kocsi belsejébe.
A tetőkertekről nagyon szép kilátás nyílt a hegyekre. Ez tetszett talán a legjobban. Yoda viszont azt élvezte, hogy megszagolhatott minden sarkot.

Salt Lake City

Nincsenek megjegyzések: