2007. december 29., szombat

Alkoholbolt


Szesz
Originally uploaded by ribizlifozelek

Még a kirándulás előtt elmentünk bevásárolni. Nem pulyka-bárány-halhegyeket vettünk, hanem főzőbort, meg két üveg jobb minőségű bort az esetleges eljövendő vendégségekre. Nem akartunk úgy járni, mint karácsonykor, amikor a hallébe vermutot vagy fehér bort kellett volna tenni és ezek hiányában Anikó enyhén koros vörösborral fűszerezett. (A hallé ennek ellenére - vagy talán ezért nagyon finom volt.) Ha nincs otthon a négy hónapja kinyitott spanyol bikavér akkor már csak egy opció maradt volna, a kékszínű ablakmosó folyadék.
Alkoholt venni Utahban egyszerű: el kell menni az alkoholboltba. Másol esetleg sört lehet kapni - valamilyen igazolvány felmutatása ellenére, nehogy valaki még fiatalon igyon töksört. (Érdekes, hogy sört még lehet abc-ben kapni, bort meg nem.)
Az alkoholbol olyan volt, mint a filmekben: gyanus fazon a bejárat előtt, whiskyt vásároló farmer kinézetű farmerek, gyűrott arcú fazonok, szakállas pénztáros és sok-sok bor-sör-pálinka. Viszont itt, ellentétben a minnesotai alkoholboltokkal, nem árultak sör/borkorcsolyát. Az utahi kemény népség, tisztán iszik mindent.
Vagy nem iszik, mert hát a mormonok kávét sem isznak, alkoholos szörnyűségekről nem is beszélve.
A boltban barna papírzacskóba tették a borokat - Minnesotában ezzel se nagyon vacakoltak. Most már megint lehet pörköltet csinálni!

Nincsenek megjegyzések: