2011. február 15., kedd

Tehén az egyetemen - MIT Hacks II

MIT

A MIT, a Massachusetts Institute of Technology egyike a világ öt legjobb egyetemének. Neve kevésbé ismert, mint a listavezető Harvardé, mert MIT egy természettudományokra összpontosító kutatóegyetem.
Az MIT-t sokan kockafejű technokrata
geek-ek gyűjtőhelyének tekintik, pedig nem igazán az. A diákélet pezsgő, valódi közösségi élményt ad. Ennek az életnek a hack-ek, a MIT-s diákok fantázidús csínyei szerves részét képezik.


A MIT-s diákcsínyek őstípusa leírva nagyon egyszerű: valamit fel kell tenni az egyetem főépületének a kupolájára. Titokban és éjjel.

MIT

A diákok 1979-ben egy közeli steakhouse cégérét, egy tehenet lovasítottak meg (elnézést a képzavarért) és helyeztek el a kupola tetején. Mivel ott nem sok fű nőtt a patásnak, a tehenet leszedték és visszaadták a vendéglőnek. A vendéglős humoros ember volt és azonnal cselekedett. Az MIT-n végzett állatára egyetemi kalapot tett és szájába egy diplomát adott.

Stata Center

Jó huszonöt évvel később, amikor elkészült a STATA, a MIT új büszkesége, az egyetem ezúttal legálisan megszerezte a tehenet és kiállította az új épület aulájában, természetesen kalapban. Azóta is ott néz lefele a büfé tetejéről. Új helyének valószínűleg a tehén is örül: itt nem steak-et árulnak, hanem főleg sushit.

Stata Center

2 megjegyzés:

Ypszi írta...

Jaj, de a diplomáját azt elvették, úgy látom!

:)

NP írta...

olvasván a kis "színeseket" ezek a technokrata-skacok nemcsak kockafejűek... a STATA pedig nagyon klassz!