2011. február 13., vasárnap

Vasárnapi istentisztelet

Concord

Ha Yodával kettesben autózunk, mindig bekapcsolom a rádiót: Yoda inkább nézeget, de beszélgetni ritkán szokott.

Egy helyi, non-profit adót szoktam hallgatni. A WERS jó, nem kommersz zenét sugároz, nincsenek benne reklámok és a hírekben elvétve se beszélnek "sztárokról", hacsak azok nem a Tejúton találhatók.

Vasárnap délelőtt a rádió istentiszteletre váltott. Egy lelkésznő beszélt a kutyájáról. A séta után hazafele egyáltalán nem figyeltem a rádióra, de idővel megütötte fülemet egy kifejezés. Figyelni kezdtem.

Az unitárius lelkész Erdélyről, a vallás őshazájáról beszélt a híveknek. Nem derült ki, hogy az unitáriánusok melyik irányzatához tartozik, bár a legtöbben itt univerzalisták. A lelkész általában a Transylvania szót használta, de egyszercsak megemlítette, hogy Transylvaniát, ami manapság Románia része az ottani unitáriusok Erdélynek nevezik. A lelkész egy nyári utat szervezett az unitarianizmus szülőföldjére, hogy ott segítsenek templomot restaurálni, építkezni. Kolozsvárra megyünk magyarázta a lelkész majdnem tökéletes kiejtéssel, majd hozzátette, hogy a térképen Cluj-t keressék, de tudják, egy unitáriusnak az Kolozsvár.

Cluj

Nincsenek megjegyzések: