2011. február 16., szerda

Weston

Weston

Weston belvárosa sem volt sokkal urbanizáltabb az elővárosnál. Igaz, itt találtunk hat házat, amik egymáshoz értek, de azok mind boltok voltak. Ez azt is jelenti, hogy voltak boltok a belvárosban. Nem sokan: egyik oldalon volt ez a hat, a másikon még néhány.

A boltok mellett terült el a városi park (vagy mező), hogy oldja a nagy beépítettség okozta "nyomort".

Weston Common

Az üzletek egy része bank volt, másik része ingatlanos. A kirakatokat böngészve megtudtam, hogy egy átlagos westoni udvarház egymilliótól indul (dollárban). Weston, nem meglepő módon, gazdag városka. Egy westoni család átlagos éves jövedelme jóval kétszázezer dollár felett van - ebből lehet méretes házakat venni.

A központban még lelkekkel kereskedtek: a főutcában állt három templom és a városháza, ami a tizenegyezer lakosú Westonban nagyobb volt, mint a hatvanezres Walthamban.

Town Hall

A belvárost könnyen be lehetett határolni: ameddig tartott a járda, belváros volt. Ahol megszünt a járda, ott végződött a belváros.

A központ a templomtól templomig tartott, kocsma nélkül. Weston 2008-ig száraz város volt, itt nem árultak alkoholt, ha valaki meg akart inni egy üveg sört, autóznia kellett.
Westonon látszott, nyugodt hely. Egy villanyoszlopon láttam egy hírdetést, egy elkóborolt kutyát kerestek. Meg volt adva a tulajdonos két telefonszáma, alattuk egy rövid megjegyzéssel: ha megvan az eb, hívják csak a rendőrséget Ők majd mindent elintéznek.

Weston

Nincsenek megjegyzések: