2011. február 12., szombat

Padlizsánleves

Eggplant Soup III

- Szerintem úgy néz ki mint egy gazpacho.

- Szerintem meg mint egy hányás.

A padlizsánlevest tegnap ebédre készítettem, de aztán inkább rántottkagylót ettünk.

A gyanus padlizsánleves pedig békésen szunnyadt a hűtőben.
Másnap a nap jelentős részét a Boston óceáni szél fútta utcáin töltöttem, miközben a testemen átszivárgó légáramlat a hátamon lobogtatta a kabátom, kedvem támadt a forró levesre.

Ültünk az asztalnál (Yoda alatta) és néztük a fura levest.
Aztán összeszedtük bátorságunkat és megkostoltuk.

Jó volt!

Eggplant Soup I

Padlizsánleves

- padlizsán
- 3 paradicsom
- 1 hagyma
- 6 szem fokhagyma
- olaj
- 4 pohár húsleves
- tejföl
- fetasajt

Eggplant Soup II

1. A zöldségeket és a hagymát és a fokhagymát beolajozva és félbevágva 45 percig sütöttük a 400 F-os sütőben.
2. A padlizsánt meghámoztuk.
3. A hagyma kivételével mindent összeturmixoltunk.
4. A pépet beleszórtuk a lobogó húslevesbe, majd kis lángon fél órát főztük.
5. Harminc perc elteltével belekevertünk egy pohár tejfölt.
6. Megijedtünk tőle.
7. Legyőztük félelmünket és fetasajttal megszórva megettük a levest.

Eggplant Soup

4 megjegyzés:

olajbogyó írta...

Akkor nagyjából olyan mint egy padlizsánkrém, csak hígabb. Rossz nem lehet :)

Phoebe írta...

Es mi van, ha nem turmixolod, csak kis darabokra felvagod?akkor nem lesz kicsit gusztusosabb?amugy kedvem tamadt hozza!

NP írta...

ez (is) nagyon finom lehetett

ribizlifozelek írta...

Olajbogyo, Observer, nagyon jo volt :)

Phoebe, nagyobb felig-meddig szetfott darabokkal az en szememben kicsit gusztustalanabb lenne. Rendes turmixgeppel es nem hagymavagoval homogenebb masszat lehet csinalni.