2011. szeptember 16., péntek

Yodüsszeia IX - Hotel Diplomat

Hotel Diplomat

- Holnap reggel hét harminckor indul a busz a reptérre. Nem várunk senkire - mondta határozottan a Delta képviselője, a járat törlése után és mielőtt elindultunk volna Prágába a Hotel Diplomatba.

Hotel Diplomat

A Hotel Diplomat valamikor a prágai szállodák koronázatlan királya volt. Koronázatlan, mert itt helyezték el a testvéri szocialista országokból érkező vendégeket, akik nem igazán voltak monarchisták.

Prague

A négycsillagos panelmonstrumból a legutóbbi felújítás során kellemes gigaszállodát csináltak, ahova tömegével érkeznek az üzletemberek és a csoportok. Itt kaptunk egy barátságos szobát Yodával. A szobában egyetlenegy részlet fogott meg nagyon: az íróasztalhoz háromféle konnektor tartozott. Volt egy kontinentális európai, egy brit és egy amerikai. Száztíz volttal. Azt hiszem, komolyan gondolták az üzletember vendégeket.

Ministry of War

A szálloda az egykori diplomatanegyed Bauhaus és sztálinbarokk házai, a hadügyminisztérium (lásd fenn) és a prágai műegyetem épületei közül emelkedett ki. Yodával szerettük a negyedet. Széles utcák, érdekes épületek és sok fű - tökéletesen éreztük magunkat.

University

Egy valami hiányzott boldogságunkhoz: a New York-i járat. A reggeli séta után leadtam kulcsomat a recepción.

- Ugye, hét harminckor lesz a Delta transzfer?

- Most telefonáltak, hogy kilenc harminckor megy a busz.

A recepciós faarccal, kérés nélkül adta vissza a kulcskártyát, mi pedig sétáltunk egy keveset a környéken, de most se vettünk Maseratit a sarki boltban, viszont kilenckor már a buszon ültünk.

A negyed órával korábban induló buszt az egyik utas csak azért érte el, mert nagyon gyorsan tudott futni.

De legalább úton voltunk a reptérre.

Prague

Nincsenek megjegyzések: