2011. szeptember 23., péntek

Hamisrákhusoslepény

Crab meat roll

A hamisrákhús az majdnem olyan, mint a rákhús és még rákhús is van benne, csak a gyártó a rákhús mellé kever bele egy kis semlegesízű - és olcsóbb - halat is. Főzéskor érdemes friss (hamis)rákhúst használni, de végszükség esetén ráfanyalodhatunk konzervre is.

Crab meat

A hamisrákhús továbbra is rákhús marad, csak higított. Mivel a bölcsőben uzsonnára nem rákok ollóját tépdestem le és szívogattam ki belőlük a húst, ezért én nem is érzem az ízbeli különbséget a higított rákhús és a tiszta rákhús között. A sok tejbepapi és joghurt bizonyára tönkretette az ízlelőbimbóimat.

Crab meat


Hamisrákhusos lepény

- hamisrákhús (vagy rákhús)
- lepény (alias tortilla
- paradicsom
- újhagyma
- szurokfű (alias oregano)
- olivaolaj
- kockára vágott erősebb ízű sajt
- só, bors, paprika

Crab meat

1. A rákhúst és a sajtot kockára vágom.
2. Az újhagymát felkarikázom.
3. A paradicsom belét eltávolítom (beleket nem eszünk - csak rákhúst!)
4. Olajon megpárolom az újhagymát, ráteszem a paradicsomot és megszórom sóval, borssal, paprikával és szurokfűvel.
5. Beleöntöm a rákhúst és a felkockázott sajtot.
6. Kavargatom egy kicsit. A rákhús gyorsan elkészül, a sajt gyorsan megolvad.
7. Lepénybe teszem.
8. Feltálalom.
9. Megkérdem: ugye milyen finom ez a rákhús?

Crab meat with pita

Nincsenek megjegyzések: