2011. szeptember 24., szombat

Kerítünk

Fence

A terasz árnyas. A terasz kényelmes. A terasz nyitott.

Ez utóbbi tény jelentősen akadályozta a terasz használatát. Eszünkbe se jutna beüvegezni a teraszt, de valamire szükségünk volt, hogyha ebédelünk a teraszon és megjelenik a gonosz postás, Yoda le ne tépje a derék levélhordóról az alsóneműt.

A megoldást egy egyszerű szobakerítés jelentette. A kerítés egyszerű volt, kutyák és gyerekek kordábantartására találták ki. Már júniusban megrendeltük az Amazontól, de most volt egy kis időnk és felszereltük. Titokban reméltem, Oszit is sikerül vele távoltartani az ablakoktól és a kényes szunyoghálóktól.



A felszerelés gyors volt és zökkenőmentes és a terasz egy kis kapuval gazdagodott.

Amikor elkészült a kapu, megjelent Oszi. Az alsó lépcsőről megszagolta a kaput, majd helyből átugrotta és csak annyit mondott:

- De jó játék!

OC

4 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ugye nem gondoltad komolyan hogy egy macskát egy gyerekkerítés távol tart? :D:D:D

ribizlifozelek írta...

Remeltem, elriasztja :)

Boston2 írta...

Macskát egy módon lehet ki-, illetve bezárni kerítéssel: amennyiben a kerítés elég magas ahhoz, hogy át ne tudja ugorni, elég szűk a rés a korlátok közt, hogy ne dughassa át a fejét, és a tetején egy kb. fél méteres, 45 fokban vagy még jobban visszahajló konzolrendszerre valami vékony huzalokat/hálót feszítenek ki.
Ugyanis ha addig fel is tudna mászni, nem jut át ezen a részen, a macska kevés mozgási korlátjai közé tartozik, hogy nem képes háttal lefelé lógva mászni.
Valami ilyesmi, bár ez inkább arra van, hogy a macs ki ne szökjön a kertből, de nyilván fordítva is működik.
http://www.amazon.com/Purrfect-Fence-adapting-Existing-Fences/dp/B0056AGPDU/ref=sr_1_43?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1316883313&sr=1-43

Az elv jól látható, szerintem házilag is előállítható a legközelebbi hardware store kínálatából, igaz, elég randa lesz.
De Oszi legalább kinn marad. :)

Boston2 írta...

Másik hasonló megoldás:
http://www.catfence.com/pictures.htm

Bár gyanítom, hogy a ti kerítésetek ott a teraszon nem elég magas ehhez. Oszi simán felugrana a tetejére.