2011. október 14., péntek

Konyhai gejzír

Old Faithful

Pár növénytetemet hajítottam a patkány torkába, majd megnyomtam a patkányindító gombot. Ilyenkor a konyhamalac darálni kezd.

Most azonban a mosogató másik medencéjéből gejzír tört elő.

Azaz nem gejzír volt. A gejzír az fehér és csillogó. Ez zöld volt és az anyaga inkább egy iszapvulkán váladékára emlékeztetett.

- Kapor. Mángold - elemeztem a masszát. Ilyen lehet egy kérődző gyomortartalmát vizsgálni.

Néztem a konyhamalacot.
A mosogatóba épített daráló bocsánatkérően nézett vissza rám, majd ismételt próbálkozásra újabb adag zöld trutyit katapultált a konyhába.

Legalább egy hete daráltam kaprot.
Az egy hete mosogatólében ázó kapor mángolddal dúsított szaga minden várakozásomat felülmúlta.

Legszívesebben azonnal maró anyagokat eresztettem volna le a patkány torkán, de 1. ez megmérgezheti a patkányt, 2. ha nem oldja fel a dugulást, akkor nyúlkálhatok puszta kézzel a csatornatisztító lében.

Most nem is a konyhamalac csapta el a hasát.
Inkább a csövekkel lehetett baj. Szétszedtem a mosogató csöveit.

Kipakoltam a mosogató alatti fegyifegyver raktárat. Most már bevallhatom, itt több a kemikália, mint egy közepesen felszerelt vegyifegyverraktárban. Az ENSz ellenőröket Szaddam egrecíroztatása helyett a mi konyhánkba kellett volna küldeni.

Amint szétcsavartam a csöveket, diszkrét szörcsögéssel valami nyúlós massza kezdett belefolyni a vödörbe, csak folyt, csöpögött és egyhetes rohadó kaporszagot árasztott. Örültem, hogy ott a vödör...

Aztán nagy levegőt vettem és kotorni kezdtem a csövet. Újabb kaprosmassza vonaglott a vödörbe, majd valami keményet találtam. Kiráztam. Egy műanyag kés volt. Valószínűleg az előző tulajdonos beleejtett egy műanyag kést a lefolyóba, a trutyi pedig mostanra zárta el a csövet. A legjobb családban is megesik, mindenesetre lehet, legközelebb nem küldöm tovább a régi tulajnak érkező spéci vasutasújságokat.

4 megjegyzés:

Boston2 írta...

Nemes bosszu! :)

Ugy latom, ez a haz tartogat meg izgalmas meglepeteseket. :)

Off: Krumplit sutottel? :)

Ziebi írta...

Nekünk az előző helyen egy fém kupak esett a malacba, és nem tudtuk kiszedni. Azóta ott van.

ribizlifozelek írta...

Boston2, sutottunk. Finom volt!

Ziebi, jo helyen van :)

Unknown írta...

Nem unatkozol, látod milyen jó neked?