2011. október 18., kedd

A tb ajándéka

Liberty Park

Az egészségbiztosítónk meghívott minket egy online egészségnevelő oldalra. Az oldalon egészségesnek recepteket lehet találni (ha én így étkeznék, ahogy ott javasolják, valószínűleg nanométerben lehetne kifejezni koszorúerem átmérőjét.

A receptek mellett egy egészséges életre biztató feladatsort is találtunk. Ha egészségesen élünk és ezt becsszóra dokumentáljuk, pontokat kapunk. Eleinte azt hittem, ez úgy működik, mint az általános iskola, ahol ha jók voltunk, kaptunk egy madárkás pecsétet. Tíz madárkáért a tanítónéni adott egy nyuszit. Ha összejött tíz nyuszi, kaptunk egy medvét. Azok a stérberek pedig, akik fel tudtak mutatni tíz medvét, kaptat értük egy madárkát. (Csak túlzok.)

Amikor aztán megláttam, hogy 75 ezer pontot egy 25 dolláros ajándékkártyára lehet beváltani, vérszemet kaptam.

Havonta egyszer kitöltöttem az életmódtanácsadót. Becsületesen beixeltem, hogy minden nap sétáltattam Yodát. Erre kaptam több ezer pontot. Úgy éreztem, a napi minimálisan 5-8 km sétát nyugodtan beírhatom napi testedzsének is.

A következő kérdés az volt, mosok-e fogat. Sajnos a napi három fogmosásra nem adtak háromszor annyi pontot. Az egészséges életmód rovatban szerepelt a dohányzásmentes napok száma. Mivel csak passzívan dohányzom, ezeket is nyugodtan bejelöltem.

Teltek múltak a hónapok és egyszecsak összejöttek a pontok. Kiválasztottam az 25 dolláros Amazon ajándékkártyát. Pár nap múlva a posta ki is hozta a kártyát.

Nem tudom, az egerésző ujjam izomzatának klkkelés közbeni erősítésére sokat segít-e rajtam, de az bizos, a posta meghozta a kártyát.

Tudom, nekem semmi sem jó, de egy apróságot nem értek: ezt miért postán küldték ki?

2 megjegyzés:

Boston2 írta...

Úgy érted, az egészséges életmód jegyében személyesen begyalogolva kellett volna átvenned? :)

ribizlifozelek írta...

Az otlet nem rossz, de en arra gondolgtam, hogy kikuldhetnek elektronikusan.