2011. október 13., csütörtök

A Nebo-hegy alatt

Nebo Loop

Az összes ilyen utahi út egy kaptafára készült: először egy csomót megy felfele. Aztán gyönyörű lesz a kilátás és még többet kell felfele menni és még szebb lesz a kilátás. Aztán elérünk a hóhatárra - még júliusban is - és még lehet felfele menni egy kicsit. Aztán ugyanez történik lefele.

Nebo loop

Közben időnként szarvasok kacsintanak ki a bokrokból. Meg tehenek a völgyből. Időnként Marlboro embernek öltözött lovasok bukkannak fel.

Ötven kilométer alatt láttunk egy tucat embert. Falvat egyet, de az háromezerpárszáz méterrel alattunk volt. Amikor sétáltunk, megállapítottuk, harapni lehetne a csendet. Ha csenddel jól lehetne lakni, rég abszolút túlsúlyosak lennénk.

Mt Nebo

Rejtélyes táblák irányítanak fura tavakhoz, ahol közel háromezer méter magasan most is lehet kempingezni. És kempingeznek is. Nem tudom, mi a csodálatosabb, az hogy a tó nem fagy be, illetve, hogy a kempingezők feneke nem teszi ezt.

Devil's Kitchen

Időnként még van valami hab a tortán. Tavak, érdekes sziklaformák, kilátók.

Megérte eljönni - már keressük a következő ilyen hegyiutat.

Nebo Loop

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Ó, milyen gyönyörüséges helyeken jártok ti is! Mindig "irigykedem" akkor is, amikor Pyry rak fel képeket a kirándulásaikról, csodaszép helyen laktok!

ribizlifozelek írta...

Igen, nagyon szep.

Koszi a latogatast.