2009. március 25., szerda

Egy bugyuta történet


Minnesota
Originally uploaded by ribizlifozelek

Pár napja olvastam ezt a történetet a helyi újságban és, mivel nincs időm hosszabb posztra, gyorsan megírom. Kell egy kis változatosság a sok kavics után (és előtt).

A történet egy hölgyről szól, aki prüdériával vádolta a rendőrséget, mondván, azért kapott idézést és azért fenyegeti 1400 dolláros pénzbírság, mert nyílvános helyen szoptatta kisdedét. Különben is milyen dolog, hogy állampolgári bejelentésre kereste meg a közeg?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a rendőr nem azért állította meg a hölgyet, mert nyilvános helyen szoptatott, hanem, mert az a nyílvános hely egy forgalmas út volt, a nő pedig a bal első ülésen foglalt helyet. Itt volt a gyermek is, a csecsén. Közben az autó ment. Mivel az anya a multitasking híve volt, közben sűrgős telefonálnivalója akadt.

Vezetés közben telefonálni a legtöbb amerikai államban nem bűn, de elől tizenvalahány éves kor alatt nem ülhet gyerek még gyerekülésben sem. Még anyja kebelén sem. Ezért jött a közrend éber őre.

A hölgy azzal védekezett, hogy a gyerek éhes volt és nem akarta, hogy rossz élmények érjék. Tudom, az a megoldás, hogy megálljon valahol arra az időre az túl bonyolult. Jobb, ha az ember minnél később tanulja meg, hogy az élet kemény. Azt sem szabad elfelejteni azonban, hogy -cinikusan megjegyezzem- bizonyos tragikus esetekben a műszerfal, a légzsák és a kormáyn még keményebb.

1 megjegyzés:

Ziebi írta...

Erre csak annyit tudok mondani hogy: OMG!