2009. március 31., kedd

A Mexikói Kalap


Mexican Hat
Originally uploaded by ribizlifozelek

A térképet nézegetve csolkoztunk, miért hívják a nagy semmi közepén levő települést Mexican Hat-nak. Miért nem Sombrero? Vagy Speedy González?

Gyanús volt, az egész települést csak azért rajzolták oda, hogy ne legyen ennyire üres a térkép? Megtudtuk, valamikor volt itt egy, azóta bezárt urándúsító.

Mexican Hat már messziről olyan helynek tünt, amit eleve urándúsítónak teremtettek. Nem nő itt semmi, azaz egy esetleges katasztrófa idején nem lehet mutogatni a környezetszennyezés eredményét. Mexican Hattól északra jó darabig nincs semmi, különben is, általában délre fúj a szél és ott sincs semmi fontos "csak" egy navajo rezervátum és a Monument Valley. Víz is van a San Juan folyóban.

Amikor odaértünk, megértettük, miért hívják Mexican Hatnak a települést. Volt ott egy sombrero formájú szikla.

Maga a település egy, a főút mellett elnyúló szolgáltató övezetből és egy alvóvárosból áll. A szépen csengő szakszavak két-három szállodát, kocsmát, benzinkutat és egy 88 lelkes bódévárost takarnak.

Mexican Hat

Az egyik legszebb szálloda a folyó mély medrébe bámult bele. Látszott, nagyon amerikai hotel, mert a vízpartra nem a vendéglő fedett teraszát, hanem a parkolót tették.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Nem lehetett kismiska odavinni azokat a nagy köveket... :D

ribizlifozelek írta...

Szerintem adtak az orszaggal...