2009. március 2., hétfő

Yoda tanul


Yoda, the nap and the Mac
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mivel minket is megfertőztek a tudásalapú társadalomról és az életfogytig tartó tanulásról szóló maszlagok, úgy döntöttünk, hogy Yodát is képezni kell.

Karácsonyra kaptt egy könyvet (azaz kettőt, mert mindketten ugyanazzal leptük meg) arról, hogy mit kell egy kutyának tudnia. Megnézegettem a könyvet és nem voltam meggyőződve arról, hogy ez az, amit a Mesternek kellene tanítani.

A könyv javasolja, hogy a kutyának legyen egy csengettyűje, amit ha megránt, a gazdi kiengedi. Legyen ugyankkor egy másik csengettyűje is, amit ha megránt, a gazdi beengedi.

Does the name Pavlov ring a bell? bumpersticker

A szerzők azt is elmagyarázták, hogyan kell megtanítani az kutyának a hűtőszekrény kinyitását. Valóban, ez létfontosságú egy négylábú számára.

A Mester amúgy is szeret olvasni, számítógépezni, inkább valami ilyesféle elfoglaltságot kerestem neki.

Elkezdtem Macintosht használni vele. Yoda nagyon élvezi, hogy hozzábújhat a meleg géphez vagy zöröghet a billentyűzeten. A legtöbb mezei felhasználó nem igazán ért a géphez, törölni se tudják személyes adataikat a gépből rendesen. Ezzel szemben Yoda igazi tehetség: úgy kitörölte kétnapi munkámat, hogy nyoma se maradt.

Ezt nevezik sikerélménynek.

Reading Ancient Ruins of the Southwest

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Yoda tényleg egy őstehetség.
És odafigyel arra is hogy ne kényelmesedj el. :)

ribizlifozelek írta...

Vigyaz rank.