2009. március 16., hétfő

Utahi pornó


Am I exhibitionist?
Originally uploaded by ribizlifozelek



FIGYELEM!
Egyes olvasóim visszajelzése alapján a következő bejegyzés sértő vagy felháborító lehet.


Pár hete olvastam a hírekben, hogy egy kutató - Benjamin Edelman - az amerikai netezők internetes pornónézési szokásait kutatta. Az izgalmas téma meglepő eredménnyel szolgálta: arányosan a legtöbb fizetős pornót az Egyesült Államokban Utahban néznek. (Ha valakit értekel, a tanulmányt innen letöltheti .pdf formátumban: people.hbs.edu/bedelman/papers/redlightstates.pdf)

Edelman az előfizetők postai irányítószámait használta fel kutatásához. Az irányítószámok alapján összehasonlította a felhasználók számát az adott terület demográfiai adataival. Az előfizetők átlagosan havi 30-60 dollárt költöttek internetes szex nézésére. Az természetes, hogy minél nagyobb az adott területen élők jövedelme, annál többen fizetnek elő onine pornóra. Minnélt több valahol a fiatal, ez a szám annál nagyobb. Az meglepőbb volt azonban, hogy a tíz, a képernyőre legtöbb nyálat (ehem) csorgató államból nyolc McCainre szavazott a választásokon. Általában minnél vallásosabb egy állam, annál többen néznek ilyen dolgokat.

Az is kiderült, hogy vallásos emberek: vasárnap sokkal kevesebben fizettek elő e helyekre, mint hétköznap. Mivel az emberek általában vasárnap adakoznak a legtöbbet, lehet, ebben találtak igazi kielégülést, nem tudom.

Ezer utahi internetezőből öten fizettek elő internetes szexre. Lehet, ennek a vallási szigor az oka, szegény fiataloknak (vagy időseknek) máshol esélyük sincs olyant látni, hátmég próbálni.

Van ebben valami logika. Egy olyan helyen, ahol azt mondják, az AIDS az Úr büntetése, ezt a büntetést a legkönnyebb úgy elkerülni, hogy a vétkes egyedül ül a képernyő előtt, ahelyett, hogy kettecsként vétkezne. (Fele akkora a bűn, ugyebár.)

Persze lehet, csak arról van szó, hogy nem tudnak internetet használni és nem tudják, hogy kell ugyanazt megtalálni ingyenes helyeken. Vagy, hogyan kell élőben gyakorolni.

Pinocchio

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem tudom,hogy mi a jó az internetes szeretkezések nézésében.Szerintem a test érintése,partner megcsókolása sokkal többet ér,mint egy film megnézése.Aki egyedül van próbáljon meg társat találni és akkor lesz kivel ágyba bújni.írta:Béluska