2009. március 10., kedd

Megint Apple


After working on Mac
Originally uploaded by ribizlifozelek

Kezdünk átalakulni Apple-bloggá. Ez viszont most nem a CD és esetleg a Mac-ek hibájából történt.

Reggel egyszercsak láttam, hogy nincs hogy nincs hálózat. Ilyent a MacBook nem szokott csinálni. Próbáltam kapcsolódni, nem sikerült. Megnéztem az iPhone-t, nem kapcsolódott a Fuleshez. Ellenőriztem, van-e bejövő internet. Volt. A DELL tökéletesen működött az USB elosztóról kapott jellel.

Már láttam, megvan az aznapi programom. Windowson edződött agyam rutinosan reagált, újraindítottam a Macbookot és az iPhone-t. Nem látták a hálózatot. Fogtam a modemet, reseteltem és nem törént semmi. Újraindítottam a modemet és a laptopot, ekkor már történt valami: már a DELL se kapott hálóztatot. Ekkor már nem vacakoltam a reset gomb precíz nyomkodásával, kihúztam az áramot és visszadugtam a modembe.

A DELL működött.

Itt volt az idő a fórumolvasásnak. A windowsos fórumokat rengeteg ideig kell bújni, ha valami nagyon elizélődik, mert rengetegféle hiba van és sok-sok megoldást kínálnak rájuk, amik vagy jók, vagy nem. Mac fórumból kevesebb van, kevesebb a probléma és jobban összeszedettek a megoldások.

Az egyik első tanács az volt, ellenőrizzük a kapcsolatot. Hehe, pont arról van szó, hogy nincs kapcsolat. Azért ellenőriztem, nem találunk semmilyen Apple alkalmazást, mondta a gép. Ekkor megállt bennem az ütő: lassan egy éve nem régi routert használjuk és nem a modem csinálja az internetet, hanem a Time Capsule. Resetelhettem volna napestig, nem onnan jön a drótnélkülihez a jel.

Megnéztem az időkapszulát. Sárgán villogott. Lenyomtam rajta a reset gombot. Zölden világított. Van internet. Füles megint él!

Én meg egy nagy hülye vagyok.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha a trabant megáll, nem szereljük, hanem megnézzük van-e benzin. Hja, a régi motorosok ....

Ziebi írta...

:DD

A lényeg hogy megjavult :)

ribizlifozelek írta...

A betap kabelt ellenoriztem, aramos kapott :)