2009. március 17., kedd

A párologtató tehén


Humidifier cow
Originally uploaded by ribizlifozelek

Utahban száraz a levegő. A víz csak úgy eltűnik mindenhonnan és az ember kétlábon járó recsegő múmiának érzi magát. A bőr húzódik, repedezik és virágzik a kézkrém-ipar.

Az éves átlagos páratartalom Salt Lake Cityben 34-35%. A nedvesebb hónapokban ez a szám felmehet 71-72%-ra, de csapadékos hónap kevés van.

Eddig is párologtattunk a lakásban, de most az irodába is vettünk egy párologtatót. A Tehén (a szomszéd irodában Pingvin van) a fülén ereszti ki a vízpárát bele a levegőbe. Rachel pingvinje a csőrén át párásít. A berendezés halk, egyáltalán nem hallani, hogy megy.

A mi otthoni párologtatónk viszont zúg, mint egy traktor. A marketingesek becsületére legyen mondva, kitalálták, hogy az ő ketyeréjük miért jó: mert nem látni a párát.

A régi készülék lapátja egy rács mögött van, tisztíthatatlan, hacsak nem egy kalapáccsal férek hozzá a ventillátorhoz. (Vasárnap egy kés hegyére kötött nedves papírtörölközővel kapargattam róla a port.) A tehán ventillátora viszont a pocakjában lakik.

A régi párologtatót hamarosan lecseréljük egy vaskos páraoszlopot eregetőre csendes ketyerére. Az a kérdés, a ketyere tehén legyen, röfi vagy pingvin.

5 megjegyzés:

Csori írta...

Kuldunk KET szavazatot a TEHENre.

Névtelen írta...

Itt meg lehet nezni a kulonbozo fajtakat: http://www.amazon.com/Crane-Adorable-Gallon-Humidifier-Penguin/dp/B000GWJD0A/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1237320420&sr=8-1

Csori írta...

A keszlet megtekintese utan: 1 szavazat a tehenre (Laci), 1/2 szavazat a pandara, 1/2 szavazat a brekire.

Ziebi írta...

ebben a sorrendben jó lesz :)

ribizlifozelek írta...

Elore ittunk a tehen borere. A tehen sarka repedt volt, visszakuldtuk. Hamarosan viszont ujabb tehen erkezik.