2009. március 27., péntek

Gáz van


Fort Douglas
Originally uploaded by ribizlifozelek

A minap óriási szirénázást hallottunk Yodával. Ha a tűzoltó-mentő-rendőr triász nem vijjogna elég hangosan, a szomszéd kutya külön figyelmeztet. Abban a pillanatban, hogy megkülönböztető jelzést hall, vonyítani kezd. Figyelmezeti a házat (kerületet), hogy valahol valami történt.

Kiváncsiak lettünk, mi történhetett, mert az állat nagyon vonyított. Szerencsére Yoda nem szereti az ilyen magamutogatást és orrát fenekéhez csatlakozatva megpróbálja kizárni a zavaró jeleket.

Kiderült, egy munkás feledékeny volt, egy gázvezeték építésekor elfelejtette térképre vinni, hol is megy a környéket ellátó legnagyobb vezeték. Egy másik munkás meg ásott lelkesen, amíg a markolóval meg nem találta a vezetéket.
Ha már megtalálta, ki is szakította.
Kiürítették a környéket, sok-sok iskolát, a campust bezárták és az embereknek nem engedték, hogy kocsival távozzanak, a campuson meg leoltották a villanyt. A villamos sem járt.

Nem volt káosz, minden működött. A legnagyobb meglepetés reggel ért minket. Jött egy emil az egyetemtől, amiben részletesen leírták, hol dolgoznak a munkásoka helyreállításon, mi lesz lezárva, meddig és mik a megfelelő terelőutak.
És tényleg úgy volt minden, ahogy mondták.
Megdöbbentő volt.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Mi is kaptunk róla figyelmeztető e-mailt :)

ribizlifozelek írta...

Nem feledkeztek meg rolatok.