2009. szeptember 14., hétfő

Töltött paprika


Pepper
Originally uploaded by ribizlifozelek

Valamiért rengeteg kaliforniai paprikát (helyi nyelven bell pepper-t) vettünk, amivel valamit csinálni kellett. Egy részéből könnyű nyári vacsora lett, a többiből pedig elhatároztuk, hogy töltöttpaprikát csinálunk.

- 75 deka darálthús (bármilyen darált elhullott állatot lehet hozzá haszlni, nálunk épp darált pulyka volt itthon)
- egy nagyobb fej apróra vágott hagyma
- egy doboz paradicsomkonzerv
- paprika
- szurokfű - oregano (egy kanál)
- kömény (két kanál)
- csipetnyi kajenbors
- három gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 pohár rizs
- 6 kaliforniai paprika
- reszeltsajt

Az üvegesre párolt hagymára rászórtuk a darált húst és addig pároltuk, amíg meg nem barnult. Egy tálkába előre összekevertem a fűszereket, a paprikát, oreganót, köményt, kajent, fokhagymát, sót és borst. Ezzel megszórtam a keveréket, majd utánaöntöttem a paradicsomkonzervet és tíz percig hagytam őket összeérni, majd belekevertem a már előre elkészített gyorsrizst. Újabb tíz percet kevergettem.

Stuffing

A kevergetés szüneteiben levágtam a paprikák szárát és tetejét, kicsumáztam őket, majd a tölteléket belekanalaztam a paprikákba.

Stuffed bell peppers

A paprikákat lezártam reszeltsajttal, majd betettem a kétszáz (C) fokos sütőbe fél órára. Közben néha benéztem a sütőbe, ég-e a sajt, de nem égett.
Viszont finom volt.

Stuffed bell peppers

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ősi recept azt irja,hogy benyomjuk a hüvelykujjunkat a paprikába a szár tövénél,igy épen marad a gömbölyű szél és jobban megmarad benne a töltelék,ha ugyanis késsel vágjuk ki a nyilást az túlságosan nagy lesz.Legközelebb majd igy csináld.Jó étvágyat

ribizlifozelek írta...

Viszont ugy kevesebb sajtot lehet ratenni...

aGinger írta...

Hmmm...töltött paprikáról nekem mindig csak a hagyományos, paradicsomleves/lecsós főzött jutna eszembe...de ez ínycsiklandozóan néz ki, ki fogom próbálni (amint lest végre sütőm..)!

ribizlifozelek írta...

Jo etvagyat hozza!

(Par perccel kevesebbet hagyd a sutoben, mint en, mert itt 1300 meteren mindent tovabb kell sutni.)