2009. szeptember 9., szerda

Gazdagok vagyunk - Lovasberény


Lovasbereny
Originally uploaded by ribizlifozelek

Valamelyik nap mesélte egy ismerősöm, hogy a kormány azon igyekezetében, hogy még osztogasson egy kicsit, több gyönyörű kastélyt fog átjátszani egy kht-be, ahonnan az épületek a megfelelő csókos személyekhez fognak kerülni.

- És ezzel a Nemzet vagyonának újabb részét herdálják el - fejezte be eszmefuttatását, majd hozzátette, hogy ilyen a lovasberényi kastély is.

Előrebocsátom, én minden politikusról mindent el tudok képzelni. A szóban forgó tervet nem ismerem, a lovasberényi kastélyban azonban többször is jártam.

Megkérdeztem ismerősömet, ő ismeri-e a szóban forgó kastélyt. Mondta, nem.

Lovasberény ugyanolyan állapotban van, mint Tura, csak nagyobb. A gyanútlan látogató könnyen több szintet pottyanhat le, aztán, ha nincs szerencséje, még rádőlhet az egész kóceráj is.

Lovasberény

A parkban tó a mocsárrá válás felé jó úton halad (pang). Az ösvényeket viszont legalább kerékpárosok használják néha. A kápolnát, amit azért emeltettek a földesurak, hogy ne kelljen a protestáns falusiakkal osztozniuk Isten házán, kívülről helyreállították. Külseje gyönyörű. Belülről omlik és esik szét. Üres.

Lovasbereny

Könyörgöm politikusainknak, azonnal játsszák át az egész együttest parkostul, templomostul, kastélyostul valamelyik gazdag haverjuknak, aki megcsinálja, helyreállítja az egészet és luxusakármit csinál belőle. De csináljon valamit gyorsan, mielőtt összedől. Ha csinál valamit, még szavazni is hajlandó vagyok rá cserébe.

Lovasberény

6 megjegyzés:

Ypszi írta...

Bocs, nem kötekedni szeretnék, de olvasd át a szöveget még egyszer, mert tele van hiányzó, rossz helyen lévő betűkkel:)
(bocs)

ribizlifozelek írta...

Ypszi, koszonom, koszonom.
Latni, hogy a jet lag komoly nyomot hagyott rajtam. Bennem.

Kotekedj maskor is!

Ypszi írta...

Szívesen:) akkor a politikusokNak még adj egy n-t:) örülök h nem harapod le a fejem, látom ám h igényességre törekedsz, csak azért jártatom a számat.. addig amíg kussolásra nem szólítasz fel:)

Pyry írta...

Pedig kívülről nagyon jól néz ki...

ribizlifozelek írta...

Ypszi, koszonom megint. Egy-ket nap es magamhoz terek.

Pyry, belulrol egy katasztrofa.

ribizlifozelek írta...

Koszonom olvasoimnak a maganlevelben kuldott korrekturakat!

Lehet, aludni kene egy kicsit.