2012. május 4., péntek

A kertben

Hatan voltak. Mi ketten. Mereven néztek minket. Yoda morgott. A szemük se rebbent. Nagyok voltak. Nagyon nagyok.

Aztán Yoda elôbbre lépett. Éreztem, hogy megmozdul az Erô.

A hat macska hétfele szaladt, feltohantak a kerítéseken.

Többnapus munkával felástuk a kertet.

Pár napba telt, amíg felmértük teljesítményünket.

Hosszú, kemény munkával kiástuk Utah legnagyobb szabadtéri macskavécéjét. Puha föld és az etetôben énekelô madarak. Mi kell a még cicukák boldogságához?

A macskák összegyûltek a kertben és közös szarópartikat tartottak.

Akkora hurkákat szedtem össze, hogy gyanakodni kezdtem, pumák járnak ide a közeli hegyekbôl. Vagy hiúzok.

Yoda elégedetten vakkantott, ahogt az utolsó potenciális szaró farkincája is eltünt a kerítés tetején.

Ekkor kezdôdött az én munkám, összeszedni a potyadékokat.

Ekkor világosság gyúlt a fejemben: nemcsak, hogy kiástuk Utah legnagyobb macskavécéjét, hanem még naponta takarítjuk is!


8 megjegyzés:

monika76 írta...

Majdnem leestem a székről a röhögéstől. A stílus, a történet, verhetetlen.

MuciFoci írta...

Nagyon jo sztori! :D

Viszont cseppet se banjad a kakazmanyt egyelore, mert az urulek az mindig taplalja a foldet. Viszont a kesobbiekben gondot okozhat, van valami virag aminek a szagat utaljak a cicusok - esetleg ultessetek olyat, hogy a kesobbiekben tavol maradjanak?

Névtelen írta...

A macska sz.-nál csak a japán kacsa végterméke jár áldatlanabb eredménnyel a kertben.A csupász csigák ellen vetettünk harcba 3 kölcsönkapott példányt és ritka szorgalommal 2 hét alatt kiírtották a csigákat de a pázsitot is.A csigák 1 hónap múlva megsokszorozódott példányszámban újra ott voltak ,a pázsitnak újra kellett ásni és vetni a területet és nyamvadtam 1 év múlva nekiláthattunk a nyírásnak.De az igazi átok a vakondok.,éjjel jön s reggelre felás 5-6 halmot s nincs az a szer ami elűzze vagy amelyik arra kényszerítse,hogy a már felásott halmokat használja újra,és a teniszpályából ronda hipp hopp látvány lesz egy nyár után.
Nem tudom, ki kell próbáljam hátha a macskák elűzik a vakondokat és aztán a macskákat a csupaszcsigák,azokat a japánkacsa és engem kényszerzubbonyban visznek a sárga nyaralóba??!!!
Az igazi névtelen.

Boston2 írta...

Szaróparti :D

Az én kertem otthon hálistennek elég természetes. Semmi vetett gyep, semmi szabályozottság, néha persze fűnyírás, de nem elvágólag. Úgyis elég hepehupás, de én így szeretem. :)
A fentiek miatt aztán se a csiga, se a vakond nem tud különösebb esztétikai problémát okozni.

MIkor annak idején három saját macska volt, akik kijártak gyakran, akkor se volt ezzel gond, igaz, valamiért szívesebben használták a benti almot. Egyikük a vakondokra is vadászott, többet sikerült elkapnia, mikor éppen felszínre túrtak.
Mivel a környéken csak nálunk nem volt kutya, a mindenféle macskák előszeretettel jártak hozzánk, mégse volt ezzek gondom soha.

Barátnőmnél nincs macska, mivel ott viszont egy kutya van, aki kapar időnként félméteres lyukakat a virágágyásba...
Ezzel együtt kell élni, azt hiszem.

A Scarecrow gondolom nálatok nem megoldás, mert drága lehet a víz...
http://www.contech-inc.com/products/scarecrow/

ribizlifozelek írta...

MuciFoci, a kaktusz tökéletesnek tűnik.

Boston2, főleg az a baj, hogy a paradicsomokat, retket, salátátveszik célba, amit utána meg szeretnénk enni. Egyébként jöhetnének...

Az Igazi Névtelen, a vakondot hajnalban kell várni és amikor a felszín közelébe ér, ásóval kifordítani és átdobni a szomszédba.

ribizlifozelek írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Ribizlifőzelék.A kert 5600 négyzetméter és most,hogy írod megvagyok róla győződve,hogy a szomszédaim ezt az átdobálós módszert ismerik és gyakorólják. Mivel mi évente ha 3 hetet töltünk ott legközelebb eldugom az autónk,hogy ne lehessen észrevenni,hogy ott vagyunk és ahogy tanácsóltad hajnalban a lapáttal fejbe verem a szomszédokat. Az igazi névtelen.

Unknown írta...

Verhetetlen vagy, megint jól szórakoztam olvasás közben!

Ezzel a problémával mi is találkoztunk, mikor kertet törtünk fel a letaposott részen, fel is töltöttük porhanyós földdel, szépen elrendeztem, gyönyörü volt. Másnap kb. ugyan az volt az eredmény mint amit leirtál. Mi kipróbáltunk mindenfélét, végül el sem hiszed, hogy mi jött be! Törött borsot szórtunk szét a föld tetején. Nem kell beteriteni,nem kell félni, csak szétszórni, főleg a széleken, hogy ne akarjon bemenni a földbe. Mert ugye a cicák orra nagyon érzékeny. Hogy ez hatott-e tényleg? Nem tudom, de utána nem jöttek. Később ha megjelent egy-egy kupac, akkor mi meg mentünk a borssal, aztán lassan leszoktak a frissen kapirgált kertecskénkről.