2012. május 31., csütörtök

Közüzem - Gáz



Open air torch


Megjött a gázszámla.

Gyors volt: a cég gázóraleolvasó autója tizenötödikén araszolt végig az utcán és a gázórák valami drótnélküli hálózaton beköpéték a felhasználókat. Még aznap elkészültek a számlák és mi két nappal később bonthattuk a borítékot.

Nem értettük.

Számláknál általában primitív, előemberi szinten azt nézzük először, mennyi. Aztán azt, hogy miért.

Április-májusban alig fűtöttünk, csak a vízmelegítő ment. A számla azonban nulla dolláros volt és még volt plusz pénz júniusra is.

Ezek után elolvastuk a magyarázatot.

A gázművek visszakapott az államtól valami vitás 34 milliót. Ezt az összeget ők beépítették a gázárba (magyarul a fogyasztókkal nyelették le, helyesebben a fogyasztókkal égettették el).

Miután visszakapták a pénzt, visszaadták a fogyasztóknak. Ez nálunk 33 dollárt jelentett.

Úgyhogy most egy darabig a gázművek nulla dollárról fog számlát küldözgetni.

5 megjegyzés:

zsi írta...

ah, utópia
mo-n agyvérzés kerülget, amikor pl a villanyszámla részletezést böngészek. A múltkor 4 ezer áramfogyasztás után volt kb 9 ezer a számla, mert hozzá jött kb 5 ezer egyéb költség, (rendszer fenntartási díj, hozzáférési díj, stb.) magyarázat volt, de én akkor is ideges leszek!

Szeri írta...

Na, itt ilyen sosem lesz:D
Néha bánom, hogy olyan gyáva vagyok, hogy útban a zöldkártya felé megfutamodtam és nem vagyok képes elhagyni az országot.

GlobalGrover írta...

ilyenkor nem ertem miert postaznak ki nullarol szamlat. tobbe kerul.... nekunk is jott egy 1 dollarrol szolo csekk az allamtol hogy az adobevallaskor 1 dollarral tobbet fizettunk mint kellett volna. a nyomtatas, a belefektetett ido, a boritek, papir es a postakoltseg tobbe kerult mint az 1 dollar amit visszaadtak es amit sosem fogunk ugyebar bevalani.... de hat ez Amerika keremszepen :-)

ribizlifozelek írta...

GlobalGrover, mert ha nem küldenék ki a csekket nulla pénzről, akkor rémülten rohangálnánk hozzájuk, hogy fizetni szeretnénk, de elveszett az értesítés. És azt se tudnánk, hogy a cég m e n n y i r e rendes.

Jó Sir Robin a bátor írta...

Aszta, és gondolom még csak meg sem ígérték pár éve, hogy nem lesz gázáremelés.