2012. május 27., vasárnap
Szecsuáni garnélarákos csípôs padlizsán
- Nincs is pörköltszaga!
Ennél nagyobb dícséretet nehezen kaphattam volna. Legtöbbször, ha valami ázsiait fôzök, pörkölt lesz belôle.
Ebbôl nem lett.
Eleinte tamáskodtam. Szecsuánból való csípôs padlizsán lesz-e az étel (garnélarákkal) vagy szecsuáni módra elkészített padlizsán (garnélával). Stb.
A recept viszont egyszerû volt, csak viszonylag sokminden kellett hozzá - és a végén pörkölt se lett belôle.
Szecsuáni garnélarákos padlizsán marhahússal - mert marhahús is kellett bele, csak ha beírom, túl hosszú lett volna a bejegyzés címe. Persze, ki lehet hagyni főzés közben is.
- 1 padlizsán kockára vágva
- negyed kilo darált marhahús
- negyed kilo garnélarák
- 4 kanál halszós
- 4 kanál szójaszósz
- fél pohár víz
- olaj
- 4 újhagyma
- 2 kanál keményítô
- 2 kanál cukor
- 1 kanál gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- fél pohár csirkehúsleves
- csili szósz ízlés szerint
- bors
- gyömbér
1. A padlizsánt kockákra vágjuk.
2. Összekeverjük a húslevest, a szójaszószt, a halszószt, csiliszószt, cukrot, borst.
3. Összekeverjük a vizet és a kukoricakeményítőt.
4. Kevés, de nagyon forró olajon pároljuk a fokhagymát, két szál újhagymát, gyömbért és a garnélát. 3-5 percig kevergetjük, majd beletesszük a darált marhahúst. Még három percig kavargatjuk.
5. Beletesszük a padlizsánt és az összekevert szószokat. Közepes hőfokon negyed órát hagyjuk lefedve.
6. Belekeverjük a keményítős vizet.
7. Rászórjuk a maradék újhagymát.
8. Esszük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
7. Rászórjuk a maradék újhagymát.
8. Esszük.
9.Nem fényképezzük le!!!!!!!
Nagyon helyes az észrevételed Névtelen!!
Én már többszöri kinagyítás után sem, tudom eldönteni melyik kép az evés elötti és melyik az evés utáni késztermék??!!
Jaj, csak az a garnélarák ne lenne! Dávid fiam mindig nyuz, hogy vegyek mert ő szereti, de a család többi része nincs oda érte. Azért remélem fini volt és el is fogyott az egész! :)
Megjegyzés küldése