2012. május 17., csütörtök

Graftoni séta


Grafton

Graftont az egyik legszebb elhagyott szellemvárosnak nevezik. A kijelentésben bujkál egy kis valóságtartalom: Grafton elhagyott és szellem. Városnak viszont nem nevezném.

Grafton

A temetőben áll pár sírkő, a városban pedig öt épület, de ők is elszórva. Első ránézésre Graftont kerítés védi a marhák támadásától. Rengeteg itt a marha. Meg a tehén. Hogy a tehenek és a marhák ne vakarózzák szét a régi épületeket, mindent akkurátusan körbeszögesdrótoztak. Apró kapun lehet bejutni a város főterére, ahol az épületek háromötöde áll (három épület).

Grafton


Egy elhagyott városokkal foglalkozó fórumon olvastam később, hogy sok látogatónak eszébe se jut, hogy a kapuk mind nyitva vannak. Fotóznak egyet messziről és elmennek. Pedig a kapuk nyitva állnak. A városkát apránként helyreállító önkéntesek nem akarják kizárni a temetőből esetleg hazajáró lelkeket.

Grafton

Valamikor itt zajlott az élet, a templomban gyónták meg bűneiket a szalon vendégei, ide érkeztek az idegenek, ha jöttek egyáltalán idegenek Graftonba. Graftont a folyó rossz oldalára vetette a balsors vagy egy szórakozott telepes. Az első települést elmosta az agyagos Virgin-folyó. A másodikat többször kiürítették a Black Hawk háború alatt (az indiánok akkoriban magányosan kóborló fehéreket skalpoltak). Végül egy áradás ismét elvitte a várost. A helybelieknek elegük lett, a templom bezárt, a népek elköltöztek.

Grafton

Grafton körül tehenek kóborolnak és rejtélyes mezőgazdasági gépek rozsdállnak vissza a talajba. Egyébként nyugalom van és béke.

Grafton

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A környező marhákon rengeteg marha van!És a tehén sem marha hanem tehén.Ilyen helyre kívánkozom serdülő gyremekkorom óta.
Erre fele barom a marha és a tehén is.Szomorú szomorú egy ország ez a Svájc

Unknown írta...

Hogy mennyi szellemváros van felétek!