2012. május 15., kedd

Kulturális különbségek - két zászló

Fort Washington Park

Mást jelent, Magyarországon és mást jelent az Egyesült Államokban, ha valaki kertjébe kiteszi a zászlót. Történelmileg így alakult.

A zászlókat felhúzók akár tartozhatnak egy ideológiai halmazba is, de ez nem feltétlenül van így.

Azt viszont nem tartom valószínûnek, hogy otthon valaki kitegye a házára a szivárványszínû lobogót, miként azt egy közeli utcában tette egy szomszéd.

Az pedig szinte teljességgel lehetetlennek tartom, hogy a nemzeti lobogót és a szivárványzászlót Magyarországon valaki egyszerre tegye ki.

Flags

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt én sem tudnám elképzelni Magyarországo! De itt nálunk Belgiumban igen, simán! Meg szerintem Angliában sem botránkozna meg rajta sok ember, lehet észre sem vennék.

funi írta...

az első reakcióm csak egy ho-ho-ho-ho-hóó volt, aztán belegondoltam és arra jutottam, hogy az bizony országos híradókba is bekerülhetne. (abba most ne menjünk bele, hogy ez milyen arányban minősíti a híradóinkat...)

GlobalGrover írta...

ez abszolut igy van... az a legjobb hogy amikor Mo-on napozol bikini felso nelkul mar fel sem tunik senkinek, viszont ha Amerikaban tenned ugyanezt az a nap szenzacioja lenen a beach-en.... a homo kerdes viszont total forditva mukodik valoban.

Névtelen írta...

Hogy teljes legyen a Kép, Svájcban a horogkeresztes és a piros zászlón kívűl minden elképzelhető színű és alakú zászlót lógathatsz a teraszodon(s lógnak is)az év és nap bármelyik szakaszában de a legtöbbje itt is úgy van mint mikor meghírdették,hogy vasárnap minden férfi aki úr a háznál zöld zászlóval és aki papucs alatt van az lila zászlóval vonuljon ki.Lila volt a tér csak hátul egy nyeszlett kis alak lobogtatta a zöldet.A riporterek megkérték árúlja el a titkot,hogy tudta megőrizni férfiui becsaületét??
Aválasz egyszerű volt:
A feleségem azt mondta ha nem veszem azonnal azt a zöld zászlót akkor....

ribizlifozelek írta...

Névtelen, megyek is és kiteszem a zöld zászlót. Remélem, még nem késtem el.

Névtelen írta...

Akkor már ketten leszünk.Ma van az apák(férjek) napja!!!

Névtelen írta...

nem jelent az mást, csak a világ ebből a szempontból még mindig győztesekre és vesztesekre van osztva. A vesztesek meg ne zászlózzanak, mert az gyanús. :)