2012. május 26., szombat

Parowan gap - Sziklarajzok a szorosban


The Gap

Eredetileg azt terveztük, hogy a Parowan Gap-tól nézzük a napfogyatkozást. Aztán később indultunk a vártnál és én a székeket is otthon felejtettem. Ezek után nem mentünk a Gap-hoz.

- Ott úgyis nagy tömeg van - vígasztaltuk magunkat.

The Gap

Hangulatos lehetett a napfogyatkozást egy indián obszervatóriumból nézni. Sokak szerint a szoros a Fremont indiánok egy csillagászati megfigyelőhelye volt úgy ezer éve.

Petroglyphs

Mások szerint nem.

Petroglyphs

Megint mások szerint nagyfülű idegen űrhajósok jártak itt. Pár enyhén zizi ember arra gondolt, hogy az űrhajósok pont a napfogyatkozásra jönnek vissza. De nem jöttek, mármint az űrhajósok.

Petroglyphs

A hely azonban kétségtelenül hangulatos és kifejezetten alkalmas napfogyatkozást nézni, ha a nézők kimennek a szorosból, mert onnan nem nagyon lehet látni az eget.

Road

A leírások szerint itt közel négyszáz dinoszaurusz lábnyomot is lehet látni - nekünk egyet sem sikerült.

Miniatűr dinókat láttunk. Lábnyomokat nem.

Petroglyphs

Yoda sajnos nem volt hajlandó segíteni, őt csak a sziklarajzok érdekelték.

Yoda petroglyphs like

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A sötét szemüveget megértettem.de miért kell szék a napfogyatkozáshoz???Közelebb kerültök hozzá ha ráálltok??!Vagy alája bújtok mint a japán iskolás gyerekek a földrengésben?Vagy Úr Ül Proli Áll??!!

ribizlifozelek írta...

Távolabb kerülünk a Naptól. Valószínűleg meglepő dolgot mondok, mi a székre ülni szoktunk. Ez egy spéci utahi dolog lehet.