2008. január 25., péntek

Arches National Park


Titanic
Originally uploaded by ribizlifozelek

A hosszú hétvégi kiruccanáson fő célunk az Arches volt. Eredetileg a Bryceba akartunk menni, csak ott -20 fok volt, itt meg csak -10. A választás egyértelműnek tűnt.

Red, blue, white

Az Arches-ban voltunk már nyáron, kora ősszel, most megnéztük télen is. Továbbra is gyönyörű volt. A sivatagtól az ember azt várná, hogy forró. A napon valóban jó idő volt, egész jól elvoltam egy ingben. Az ing nem is fagyott rám - amíg mozogtam.
Sajnos kutyával nem lehetett nagyon mozogni a parkban, az állat csak a parkolókban sétálhatott, úgyhogy most nem is sétáltunk az ösvényeken. Nem akartuk az állatot egyedül hagyni a parkolóban, biztos nem szerette volna. Mások nem voltak ilyen aggályosak, a kutyájuk benn maradt az autóban. A motor természetesen járt, másképp megfagyott volna az eb. Nyáron ugyanezért a légkondi megy közben, elkerülendő a házikedvenc hotdoggá alakítását.
Most végigautóztunk a parkon, meg-megállva. Fura volt a hó, ami helyenként igen mély volt. Egy sziklahasadékba egy darabon bemehettünk kutyával. Fura volt a járás a mély hóban, majd a mély homokban. Alig tudtuk benne emelni a lábunkat.
Valamivel több látogató volt, mint vártuk. Azt hittük, senki sem lesz itt, de azért voltak páran. Közel sem annyian, mint nyáron, de az Arches mindig gyönyörű - és hát az autóban jól lehet fűteni.

Park Avenue

Nincsenek megjegyzések: