2008. január 19., szombat

Goblin Valley


Goblin Valley State Park
Originally uploaded by ribizlifozelek

Későn indultunk, mert éjjel Yoda úgy vélte, a hajnali 1:30-2:00 között a ház előtt az új lakó által sétáltatott kutyák komoly veszélyt jelentenek ránk nézve, ezért állandóan riasztott. Mi meg riadtunk, fel. Nem lehetett hű kutyánknak megmagyarázni, hogy azok a kutyák kinn vannak, mi meg benn.
Reggel 8 helyett így majdnem 11 lett mire elindultunk.
Viszonylag gyorsan haladtunk. A táj egész más volt, mint nyáron. A napon meleg volt, árnyékban meg lehetett fagyni. Aztán már a napon is. Fura volt látni a színes, főleg vörös sziklákat, a kék eget, a zöld fenyőket és a hófehér havat.
A Goblin valley-be igyekeztünk. Már két éve nyáron is terveztük, hogy benézünk, de nem jött össze a dolog. Most viszont sikerült eljutni a völgyig. Amint elhagytuk az autópályát, a mobilok elvesztették térerejüket. Igazából már jó kétszáz kilométer óta nem láttunk se házat, se tanyát. A helyzet a következő 100 kilométeren se változott, bár tudtuk, a parkőr valahol itt lakik.
A park bekötő útja eleinte borzalmas volt, szűken másfél autó fért el, az út szélét összegubancolódott ördögszekerek borították ember magasságban. Fedezékükbők néha merész tehenek léptek az autó elé. Hirtelen az út kiszélesedett, megjelent két széles sáv, darabjuk szélesebb volt, mint korábban az egész út, ráadásul még leállósáv is tartozott hozzá. Aztán már a parkban is voltunk. A kutya se volt itt – csak Yoda. Egy borítékba tettük a belépti díjat és mentünk is megnézni a törpéket.
A goblin az olyan, mint a törpe, ebben a völgyben meg hemzsegtek a goblinok. Kicsik, nagyok vegyesen. Yoda nagyon lelkesen támadta volna őket vízzel, de nem engedtük, hogy pisiljen egy-egy homokkő törpe fején, még elolvadt volna a szörny.
Igy is sétáltunk egyet a metsző hideg levegőn. Már sötétedett, így – mielőtt megettek volna minket a goblinok – beültünk melegedni az autóba és mentünk tovább, Moáb fele.

Nincsenek megjegyzések: