2008. január 1., kedd

Szilveszter


Temple Sq
Originally uploaded by ribizlifozelek

Sötétedés után, hat ora fele, Anikónak remek ötlete támadt: menjünk be a belvárosba és nézzük meg, mi történik ott újévkor. Igazából nem nagyon számítottunk sok mindenre. Biztosak voltunk abban, hogy a Temple Square környékén nem fogunk részegen csápoló mormon hordákra lelni.
Nem is leltünk, de akkor is megérte kimozdulni.
A forgalom normális volt, csak a városközpont telt meg öngyilkos gyalogosokkal, akik - talán a hideg, talán a hideg miatt elfogyasztott védőitalok - okán becsukott szemmel vágtak át minden lehetséges úton.
A központ viszont nagyon szépen ki volt világítva. A Temple square környékén minden fát villamosítottak, az épületeket kivilágították. Elhatároztuk, sétálunk egyet. Megállni nem volt egyszerű, ahol lehetett, ott parkoltak. Gondoltam, majd az Avenues negyed szélén lesz hely. Hely volt, de csak helybelieknek. Egyre kisebb és egyre jegesebb utcákba keveredtün - és persze egyre messzebb mindentől, amit meg akartunk nézni. Végül úgy gondoltam, ha balra fordulok fel egy dombra, a másik oldalon ott lesz megint a belváros és akkor kezdhetjük előlről. Elindultunk felfele a jeget borító latyakban, oldalt kiírták 15% lejtő, de azért Yoda nem esett ki a hátsó ablakon. Viszont az utca egyszercsak véget ért. Választhattunk egy kert, egy szűk egyirányú utca és a visszafordulás között. A kertbe nem akartunk menni, a szűk utcába se, mert az ilyen utcák egy parkolóban szoktak véget érni, úgyhogy visszafordultunk, szép türelmesen, aprókat tolatva. Örültem, amire leértünk a dombról.
Visszamentünk a belvárosba és pont a Temple-lel szemben találtunk egy helyet. Kiszálltunk és elindultunk a fények fele.

Temple Sq

Nagyon szépen feldíszítették a templom környékét. -8 fok volt, de működtek a szökőkutak, színes fények táncoltak a tavacskák felszínén. Az összképet kicsit rontották a hóban álló szobrok, némelyik határozottan műanyagnak nézett ki.

Temple Sq

A templom sejtelmes fényben úszott, s a villany-fák alagútjában öröm volt sétálni. Yodát mindenki megcsodálta, állandóan mosolyogtak rá. Yoda élvezte a figyelmet és azt, hogy lovakat láthat. De a legjobban Jézus születése tetszett neki. Építettek egy Bethlehemet és egy Sinkovics hangú ember mesélte Jézus történetét, fényjátékkal egybekötve. No, ez nagyon tetszett Yodának, csak állt piros cipellőiben, kék kabátkájában és nézett.
Mivel kezdtünk megfagyni, visszamentünk az autóhoz és elmentünk még a Gateway fele. Itt főleg a vendéglőkben voltak, a rendet rendőrök vigyázták. Sok látnivaló viszont nem volt. Mivel itt is az öngyilkos hajlamú gyalogosok játszották a főszerepet, inkább hazamentünk, mielőtt nekünk jött volna egy jávorszarvas.

Nincsenek megjegyzések: