2008. január 13., vasárnap

Rakott padlizsán


Rakott padlizsan
Originally uploaded by ribizlifozelek

Karácsonyra vettünk egy padlizsánt, jó lesz az valamire felkiáltással. Mert szeretjük a padlizsánt. Csak néha megfeledkezünk róla, miként ez most is történt.
Január elején szózatot intéztek hozzám, hogy dobjak ki mindent a hűtőből, ami lejárt, például a padlizsánt. De a padlizsán még nem mozgott, ezért sürgősen csináltam belőle valamit.
Főztem egy kis tésztát. Felkockáztam a padlizsánt, megpároltam hagymán egy paradicsomkonzervvel együtt (a paradicsomot a konzerv nélkül tettem bele a serpenyőbe). Fokhagymát nem tettem bele, bár lehetett volna. Megborsóztam, megsóztam. Az általam talált recept vegetáriánus volt. Mi nem vagyunk azok és azt hiszem, Yoda sem az, így megsütöttem egy másik serpenyőn egy felkockázott csirkemellet és beleborítottam a padlizsánba, szórtam rá egy kis kakukkfüvet. 15 perc után egy jénaiba tettem, méghozzá úgy, hogy alulra került a tészta, rá a keverék. Rápacsmagoltam egy csomó tejfölt, beszórtam sajttal, majd közepesen forró sütőbe tettem 15 percre.
Nagyon finom volt!
Yoda kifejezetten szerette belőle a tésztát és a csirkét.

5 megjegyzés:

Hettie írta...

akkor ma megcsinalom en is :)

(meggugliztam a padlizsant, mert az van itthon es a te recepted rogton az elso oldalon van.)

hettie, a flickr-rol

Hettie írta...

RF ez hihetetlenul finom!!! Megegyszer koszi a receptet

ribizlifozelek írta...

Nagyon orulok neki :)
Es szivesen!

Névtelen írta...

én is meg csinaltam, igaz kicsit változtattam rajta, a téstát felcseréltem riszre, mert az votl maradék elozo napról, a csirkét darált húsra, és a padliszánhoz még raktam egy kis cukinit, gombát, a paradichom konzervet fagyasztott paradicsomra cseréltem, de a végeredmény finom lett.
nálunk rajtam kívul senki sincsen oda az ilyen ételhez, de mindenki megette és másnap a fiam (15 éves) kerdezte hogy van-e még abból a "vegetáriánusi kajából"

ribizlifozelek írta...

Nevtelen, nagyon orulok, hogy izlett.