2008. január 23., szerda

Jégtáblák a Colorado folyón


Near Moab
Originally uploaded by ribizlifozelek

Jó érzés volt, hogy Moábban ismertünk pár vendéglőt. Az egyikben vettük meg a vacsorát. Nagyobb volt a szemünk, mint a szánk. Két főételt és egy előételt rendeltünk, ami reggelire is elegendőnek bizonyult – pedig farkaséhesek voltunk.
Reggel szépen megmelegítettük a vacsorát, aztán jó hosszan megsétáltattuk a kutyát. A nemzeti parkokba beengedik a kutyákat – kocsival. Az állatok még a parkolókban is mozoghatnak – pórázon. Mivel nem akartunk a parkolóban takarítani Yoda után, elvittük az állatot sétálgatni. Először a szálloda körül sétálgattunk, így lehetőségünk nyílt megismerni az összes, a szállodában lakó dobbermant, pittbult és németjuhászt. Természetesen Yoda nem könnyített magán.
Megálltunk a Colorado mellett. Egy parkolóban akartunk megállni a folyóparton, de a parkolót lezárták: épült a gyalogos híd a Coloradón át. A kerékpárút pont a folyóig tartott, de a Parkba már nem lehetett átjutni, csak a 191-es út hídján.
Mentünk még egy keveset felfele és találtunk egy kisebb parkolót. Megálltunk és láttuk, a Coloradón jégtáblák úsznak. A havas sivataghoz valamennyire hozzászoktunk. Látni a jeget a Coloradón egész más volt. Csak néztük és nem akartunk hinni a szemünknek. Yoda nem értette, miről van szó, inkább visszamenekült az autóba. És még csak nem is kakált.

Colorado

Nincsenek megjegyzések: