2008. január 6., vasárnap

Hilton


Bucharest
Originally uploaded by ribizlifozelek

Nem szeretjük a Hiltont. Drága és sznob hely. Elegáns és szép. Viszont általában nem szeretünk egy névért fizetni. A francia és belga libamáj is részben magyar – mondom rosszmájúan.
Kevésbé szépen csomagolva hasonló szolgáltatást más szálloda is ad. Persze, a Hiltonban pazar reggelit adnak egy vagyonért, illatos kávét lehet inni szép csészéből, egy kis apróért megőrzik a portán a csomagot, még egy kis apróért (15 dollár) adnak drótnélküli internetet egy napra, udvarias személyzet lesi minden sóhajunkat (21% kötelező borravaló hozzáadva a számlához). A parkolóba egy kedves, ezredesnek öltöztetett fiatalember viszi le a kocsit, illik neki is adni valami zizegő papírt, közben egy tábornok felírja a parkolási díjat a számlára. Emellett nyafognak a debit kártya miatt.
Egy közép- alsóközépkategóriájú szállodában, ahol nem egy katedrálisról koppintották a bejáratot és egy-két ember áll a bejáratnál nelkünk kell görnyedezni csomagjaink alatt, egyszerű kis vendéglőben lehet elfogyasztani az árba benne foglalt kontinentális reggelit. Igaz, nincs két fürdőszoba a szobához (30 m2) és a tévét se faragott, modern szekrényke rejti nemes vonalai mögött, viszont az ágybol ingyen lehet wifizni, van egy kis kávéfőző, pár teafilter. Jó, csak egyféle tusfürdő van és nincs szájvíz, de reggel az ajtó elött hever valami pletykalap. Az autóval én parkolok a szálló parkolójában és ugyanannyi felelősséget vállalnak érte, mint a másik helyen. Semmit.
Ja és az alsó-középkategóriás szálloda minimum harmadannyi. A takarítónővel pedig mindkét helyen lehet spanyolul beszélni.

Nincsenek megjegyzések: