2008. január 2., szerda

Skype telefon


Skype telefon
Originally uploaded by ribizlifozelek

Egyik karácsonyi ajándékunkat előbb bontottuk ki. Az ötlet Anikóé volt. Ő találta ki, hogy ez kell nekünk és ő jött rá arra is, érdemes a telefont még az ünnepek előtt kibontani.
A Skype telefon az egy rendes telefon, csak a Skype-ra is kapcsolódik. (Ezt jól megmondtuk.) A készülék egyszerre működik vonalas és Skype telefonként, ráadásul hordozható a lakáson belül. Viszont kell hozzá egy modem. Itt kezdődtek a problémák: a modembe kellett dugni az “internetet” (az Ethernet kábelt) és a földi telefont. Ez utóbbival nem vacakoltunk, mert nincs földi telefonvonalunk. Viszont az internet modemnek két kivezetése van: az egyik az asztali géphez, a Dell-hez csatlakozik USB-vel, a másik, az Ethernet kábel megy a Fülesbe. Füles csinálja a drótnélküli hálózatot a laptopoknak. Több drótnak nem volt hely, nem volt mibe bekötni a Skype-telefon modemjét.
Szerencsére háztartásunk jólfelszerelt. Vermut vagy bor általában nincs itthon. Bort most vettünk, mintegy véletlenül. Főzőborból jó nagy, csavaros kupakkal zárható üvegest hoztunk. Nem a borászat csúcsa, de a pörköltbe kíváló. Szóval, alkohol nem nagyon van a lakásban, viszont Ethernet elosztó igen (szaknyelven ezt Ethernet hub-nak mondják, khm). Az elmélet egyszerű, az elosztóba bedugjuk az internet “betáp” kábelét, aztán mindenhova eljut a jel. Viszont az ethernet elosztó is árammal megy. Ekkor állt meg a tudomány: elfogytak a konnektorok.
A karácsonyi ajándékot így kiegészítettük egy elosztóval és ekkor minden tökéletes lett: az új elosztóba bedugtuk az internet modemet, a Skype-telefon modemet, az Ethernet elosztó elektromos kábelét és még a Fülest is. Legyenek mind-mind egy helyen.
A Skype-telefon modemjét összekötöttük az elosztóval és már lehetett is telefonálni. Nagyon jó kis készülék. Jobb a hangminőség, mint számítógépen keresztül. Kényelmes, lehet vele mászkálni és még 120 percnyi Skype beszélgetést is adtak hozzá. A Skype telefon percdíjaira jellemző, hogy a 120 perc beszélgetés az nagyjából 3 dollár...

Nincsenek megjegyzések: