2008. október 10., péntek

Carfax


Do you like cars, darling?
Originally uploaded by ribizlifozelek

A Carfax egy zseniális amerikai találmány. Autóvételkor érdemes utánanézni az autó előéletének. Hány tulajdonosa volt, összetörték-e, lopott-e vagy esetleg a Katrina repítette fel Utahig. A Carfax ebben segít.

A Carfax nevű cég az autók előéletét vizsgálja. Egy, tíz vagy korlátlan számú autó története kérhető le. (A korlátlan előfizetés 30 napig él.) A korlátlan számú adat lekérése 40 dollárba kerül.

A Carfax report felsorolja, hány mérfölddel adták el az autót az egyes tulajdonosok. Látni, flotta-, bér- vagy magánautóként volt bejegyezve. Megjelennek a kötelező szervizek és minden olyan esemény, ami a biztosítóhoz vagy rendőrséghez került. Külön rovatban szerepel a tűzkár, vízkár, a kinyílt légzsák vagy az, ha ki kellett cserélni a kilométerórát.

Természetesen a Carfax is kijátszható, mint minden más. Ebben az esetben azonban a cég, ha hibás adatot adott meg, visszavásárolja az autót.

Gondosan ki is fizettük a Carfaxot, aztán kiderült, hogy a cég, ahol vesszük az autót ezt mellékeli a kocsihoz. Azért megnézzük mégegyszer, jobb félni, mint megijedni.



Nincsenek megjegyzések: