PA080011
Originally uploaded by ribizlifozelek
Igértem, csinálok ebédre valami indiait. Mivel az indiai konyhát csak fogyasztóként ismerem, örömmel fedeztem fel a polcon egy röpke ötszáz oldalas könyvecskét az indiai konyháról. A könyv minden fűszert részletesen elmagyarázott, ami jó, mert nem értek a magokhoz és az exotikus fűszerekhez.
Kiválasztottam egy receptet, aztán elkezdtem a fúzúcskét. A csirkét megsóztam, olajon épp csak megsütöttem, majd félretettem.
A nyolcadokra vágott és szétbontott hagymát megfonnyasztottam, rászórtam a mogyorót, kardamont, majd egy kis pirospaprikát. A recept szerint ezt joghurttal és egy kis vízzel kellett volna felönteni. Víz még csak-csak volt, de joghurtot nem találtam. Tejföllel helyettesítettem. Amint a lé homogén lett, visszatettem bele a csirkedarabokat és 45 percig hagytam párolódni.
Délután lelkesen mutattam a végeredményt. Egyetlen egy apróbb kritikus megjegyzést kaptam:
- Nincs itthon mogyoró, csak kesudió.
Hiába, nem értek a magokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése