2008. október 24., péntek

Hülyéskedik az iPhone


iPhone
Originally uploaded by ribizlifozelek

Az iPhone egyszercsak nem volt hajlandó kapcsolódni a nethez. A WiFi működött, a telefon működött. Az AT&T mobilinternetjéhez viszont nem. Nem lehetett levelezni, térképet nézegetni és újságot olvasni. Az EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) döglött volt.

Elkezdtem fórumokat olvasni. A Windows felhasználói szinte minden Redmontban ignorált problémát megoldottak. Az iPhonon azonban OS fut. A userek ezt kevésbé buherálják - talán azért, mert az esetek legnagyobb részében működik magától.

Különféle tanácsokat olvastam. A legegyszerűbb az volt, hogy cseréltessük ki a készüléket. Valóban, ez az ötlet nagyon praktikusnak tünt. Mások azt mondták, törölni kell a böngésző, a Safari cache-ét, Egyéb felhasználók arra esküdtek, hogy a drótnélküli hálózat beállításait kell törölni. A Windowson nevelkedett felhasználók azt javasolták, hogy kapcsoljuk ki a készüléket, kapcsoljuk vissza, aztán meglátjuk.

Természetesen, egyik megoldás sem működött.

A következő fórumozó arról beszélt, hogy minden cache-t törölni kell, át kell kapcsolni a telefont repülőgépes üzemmódba, majd fél órára ki kell kapcsolni. Nem tetszett ez a magyarázat, főleg, mert kimaradt belőle, hogy mindezt teliholdnál kell csinálni egy temetőben, egy akasztott ember sírja mellett állva.

Azért megpróbáltam.

Működött.

Pedig délelőtt volt és a temetőbe sem mentem ki.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

:DDDDDDDDDD

ribizlifozelek írta...

Nálam okosabbak találtak egy egész jó magyarázatot:

A mobiltelefonok kikapcsolt állapotban is kommunikálnak. (Ezért mérhetők be.) Airplane üzemmódban ezt a telefon nem teszi.
A hiba a telefon memóriájában eltárolódott egy időre.
Viszont a memória e része idővel törlődik. Ez lehet a fél óra.

És továbbra se kell kimenni a temetőbe!