2008. október 3., péntek

Rizses padlizsán


Eggplant with rice
Originally uploaded by ribizlifozelek

Brüsszelben nagyon jókat lehet enni. Délben ezt egy marokkói étteremben gyakoroltuk (báránycomb fügével, amit nem mutattak, hanem a tálba tettek), este pedig mi kiviteleztük a vacsorát.

Már a bevásárlás is élmény volt a sok török és arab boltban, meg a lengyelben, ahol tejfölt lehet kapni. Aztán következett a következő fázis: lemostuk a sok padlizsánt, felkarikáztuk héjastul, megsóztuk, leforráztuk.

Hagymát dinszteltünk, megszórtuk pirospaprikával (török), majd kis vizzel feleresztettük. Hozzáadtuk a padlizsánt, sót, borst és majdnem teljesen kész rizst. Pároltuk egy darabig, aztán reszeltsajttal, tejföllel, paprikával, paradicsommal tálaltuk, késsel, villáva megettük.

Nincsenek megjegyzések: