2008. október 6., hétfő

Hogyan esznek a gauchók?


Trolley Sq
Originally uploaded by ribizlifozelek

Fogalmam se volt a gauchók étkezési szokásairól, talán ezért is kaptam meglepetésként meghívást egy gaucho étterembe a Trolley Sq-re.

A gauchók kevesen járnak ide, a hely mégis zseniális. Az étlapon két féléből lehet választani: korlátlan salátabár vagy korlátlan hús és salátabár. Eddig még nincs sok forradalmi a dologban. A húst azonban nem akárhogy szolgálják fel. Minden vendég kap egy zászlócskát. A zászlócska - vagy inkább keljfeljancsi alja piros, a teteje zöld. A keljfeljancsi egy kommunikációs eszköz. Ha a zöld fele van felül, a mindenféle húsokat körbehordó pincér megáll. Ha piros, továbbmegy. Ha ledöntöm, megadom magam, akkor az annyit tesz, fizetnék.

A pincérek rengeteg mindent hordanak körbe nyársra tűzve. Igazából mindenféle húst, amit nyársra lehet tűzni, feltűzik. Hoztak, halat, marhahúst -ebből sokat, elvégre tényleg gaucho étterem ez-, bélszínt, pulykát, csirkeszivet. Mindig megálltak, megkérdezték, mekkorát kérünk, szeltek egy machetével és mentek tovább.

Egy probléma volt az egésszel. Utána fel kellett valahogy állni és hazajönni. Még jó, hogy nem a pampákon lakunk.

Nincsenek megjegyzések: