2008. október 30., csütörtök

Halloween


Halloween
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mindenki a Halloweenre készül. A boltok kétségbeesetten próbálnak kitalálni valami újat, amit az emberek megvesznek, az emberek kétségbeesetten próbálnak valami újat találni, amivel lefőzhetik a szomszédot.

Mindenki gigászi ilyesztő rémeket cipel haza és állít fel a kertben. Pár házzal arrébb lakik egy hispán hölgy, akit eddig csak üvölteni hallottam nagyszámú gyerekével, most ő is Halloween dekorációt szerel. Pedig szerintem elég lenne kimennie holnap az utcára, vagy megállnia a teraszon.

Happy Halloween

Egy másik távolabbi szomszéd testi épségét kockáztatva a háza tetején bologató rénszarvasokat egészítette ki egy hatalmas felfújható sütötökkel. Ami első este leeresztett. Másodikon is. Most töppedt masszaként lóg és sokkal ilyesztőbb, mint eredeti, gyári állapotában.

Esti kutyasétáltatáskor láttuk, miként hozzék meg az újabb szörnyűségeket. Ősvilági pókok fonják be a bokrokat és vadásznak a járókelőkre.

Halloween

Az esetleges Halloween-dekor tolvajokat gigászi figurák ilyesztik halálra.

Halloween

Picit itt is érezni a gazdasági válságot. Talán kevesebb a szörny. Sütőtökből azonban ugyanannyi van, mint egy vagy két éve.

Happy Halloween!

Az utcákon már hetek óta hemzsegnek a boszorkányok (Kálmán, tévedtél, mégis vannak), lidércek, koboldok, szörnyek. A minap egy bolt előtt nyolc-tíz kalózzal találkoztunk. Ha minden jól megy, holnap Yoda is követni fogja a trendeket.

Nekem mégis, talán a legjobban az tetszik, amikor az emberek valami hétköznapi dolgot alakítanak át Halloween dekorációvá, például az őszi levelek tárolására használt zacskókat.

Ugyanaz az zacskó, ugyanazok a levelek, csak van rajta egy vigyorgó halálfej, ami a termék árát egyből legalább megkétszerezi. Valahogy csak meg kell keresni a gazdasági válság miatt kieső jövedelmet.

Avar

Nincsenek megjegyzések: